Lucia Lauková Samospráva

Súťaž na dostavbu kúpaliska v Nitre skončila: TOTO je víťazný návrh

Architektonická súťaž na dostavbu areálu letného kúpaliska v Nitre pozná svojho víťaza. Pozrite sa, ktorý návrh získal od poroty najviac bodov.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž na dostavbu kúpaliska v Nitre skončila: TOTO je víťazný návrh
Zdroj: sutaznitra.sk

Do architektonickej súťaže na dostavbu areálu letného kúpaliska Sihoť s celoročným využitím bolo prihlásených 12 súťažných návrhov. Súťaž bola vyhlásená mestom Nitra koncom apríla tohto roka. Päť členná porota na základne bodovania finančnou čiastkou ocenila 3 najlepšie projekty.

Víťazným projektom sa stal návrh číslo 3, ktorý získal 1. cenu, sumu 6000 eur. Autormi návrhu sú architekti Katarína Bergerová, Patrícia Botková, Martin Hudec, Marián Stanislav, Andrej Šabo, Samuel Zeman a účastník Peter Janeček.

Ako sa uvádza na stránke súťaže porota ocenila návrh ako víťazný z niekoľkých dôvodov. „Jedná sa o spojenie mimoriadne citlivého, vnímavého vstupu do územia s civilnou, prehľadnou architektúrou vnútorných a vonkajších plôch. Autori pracovali s jednotným výškovým spojením ochodze a „rímsy samotnej haly“. Celkové riešenie nevytvára vizuálnu bariéru v parku, skôr sa stáva jeho súčasťou,“ píše sa na stránke súťaže.

Foto: ilustračné

Súťaž na dostavbu kúpaliska v Nitre skončila: TOTO je víťazný návrh
3
Galéria
Zdroj: sutaznitra.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM