Lucia Lauková Správy

Súhrn týždňa v Nitre: TOP 5 udalostí, ktoré vás zaujali najviac

Ďalší týždeň je za nami. Pozrite sa aké udalosti priniesli uplynulé dni a ktoré z nich rezonovali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Súhrn týždňa v Nitre: TOP 5 udalostí, ktoré vás zaujali najviac
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Na budovu MsP v Nitre niekto nasprejoval nápis A.C.A.B.

Ako sa hovorí, pod lampou býva najväčšia tma. Ako inak by sa dal opísať prípad, ktorý aktuálne rieši nitrianska mestská polícia? Priamo pod nosom, na stene ich hlavnej budovy, pribudol veľký nápis. Približne dva metre vysoké písmená „A.C.A.B.“ (z anglického All Cops Are Bastards – Všetci policajti sú bastardi, pozn. redakcie) niekto čiernym sprejom namaľoval neďaleko hlavného vchodu do centrály MsP v Nitre.

Čítajte tu: Pod lampou býva najväčšia tma: Na budovu MsP v Nitre niekto nasprejoval hanlivý nápis A.C.A.B.

Prírodné ohniská klieštovej encefalitídy v Nitre a okolí

Teplé počasie prebúdza v prírode kliešte. Ich výskyt je typický najmä pre obdobie od apríla do októbra. Nachádzajú sa na celom Slovensku. Nie všetky sú nosičom vírusu.

Úrad verejného zdravotníctva SR zverejnil zoznam prírodných ohnísk klieštovej encefalitídy na Slovensku. Aj v okolí Nitry sa nachádzajú lokality, kde je vyššie riziko, že sa na vás prisaje infikovaný kliešť.

Čítajte tu: Pozor na infikované kliešte: ZOZNAM nebezpečných miest v Nitre a okolí!

Vojenský útvar z Nitry si prevzal bojovú zástavu od prezidenta

Prezident SR Andrej Kiska v utorok slávnostne odovzdal zapožičané bojové zástavy veliteľom dvoch vojenských útvarov. Bolo to po prvý raz, čo tak urobil osobne. Išlo o Ženijný prápor Sereď a Protilietadlovú raketovú brigádu Nitra. „Zapožičanie bojových zástav je najsilnejší symbol, aký môže vojenský útvar získať,“ skonštatoval veliteľ Protilietadlovej raketovej brigády Nitra Ladislav Dovhun.

Čítajte tu: Veľká pocta: Vojenský útvar z Nitry si prevzal bojovú zástavu od prezidenta, FOTO

Tip na výlet

Neďaleká obec sa môže pochváliť historickými pamiatkami, ale aj krásnou prírodou. Nájdete v nej tečúci prameň pitnej vody, zrúcaninu kostolíka i vysokú rozhľadňu. Reč je o obci Podhorany.

Čítajte tu: Tip na výlet: Objavte krásu neďalekej obce, ponúka históriu aj malebnú prírodu

Prievan v kádri HK Nitra

Prezident HK Nitra Miroslav Kováčik považuje sezónu 2017/2018 za úspešnú. V rozhovore pre klubovú stránku priznal, že jedinou škvrnou bolo jednoznačné vypadnutie v semifinále Kaufland play off Tipsport Ligy proti Banskej Bystrici, prevažujú však dôvody na spokojnosť. Vedenie klubu avizuje významnejší rez v kádri, z ktorého sú už na odchode útočník Michal Krištof i brankár Marek Laco.

Čítajte tu: Prievan v kádri HK Nitra: Krištof i Laco sú na odchode

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM