Monika Földešiová Krimi

Súd s mužom, ktorý údajne zabil strýka, sa nekonal

Gabriel J. podľa obžaloby zosnoval únos svojho strýka, ktorého chcel obrať o úspory. Strýko únos neprežil, zomrel v pivnici na podchladenie.

(WEBNOVINY) – Na nitrianskom okresnom súde dnes malo pokračovať hlavné pojednávanie s Gabrielom J., ktorý má podľa obžaloby na svedomí únos a smrť svojho strýka. Spolu s ním sú obžalovaní aj jeho štyria kumpáni. Pre obštrukcie však musela sudkyňa pojednávanie odročiť na 5. októbra. Gabriel J. vypovedal plnú moc svojmu obhajcovi a zvolil si nového. Urobil to však v pondelok a nový advokát dnes na súd neprišiel. Podľa sudkyne mal na zvolenie si nového obhajcu dostatok času, preto jeho konanie označila za obštrukciu. Zároveň mu nariadila zaplatiť cestovné náklady súdnym znalcom, ktorí prišli na pojednávanie zbytočne. Nakoniec však nebude platiť nič, pretože znalci si náhradu nákladov neuplatnili.

Podľa obžaloby uniesli večer 17. marca 2009 piati muži 55-ročného Vojtecha zo Strekova. Motívom boli peniaze. Vtedy 25-ročný Gabriel J. zistil, že jeho strýko má na vkladných knižkách uložených takmer 60 000 eur. Začiatkom marca mu knižky ukradol a keďže sa mu z nich nepodarilo vybrať v banke žiadne peniaze, vymyslel plán. Nahovoril štyroch kamarátov – vtedy 32-ročného Romana F. z Nových Zámkov, 28-ročného Petra F. z Bánova, 31-ročného Petra D. z Tvrdošoviec a 33-ročného Jozefa L. z Dubníka, aby strýkovi ukradli občiansky preukaz.

Keď preskočili bránu rodinného domu a vošli do dvora, domáci pán začul hluk a vyšiel na dvor. Páchatelia použili paralyzátor a bezbranného muža potom previezli na osobnom aute do obce Dubník, kde ho zviazaného a bez stravy nechali v spodnej bielizni v pivnici rodinného domu. Keď sa o dva dni prišli naňho pozrieť, bol už mŕtvy, zomrel na následky podchladenia. Páchatelia tvrdia, že so smrťou pána nerátali a nebol to ich zámer. Peniaze sa im nakoniec nepodarilo získať, v bankách trvali na tom, aby prišiel majiteľ občianskeho preukazu osobne. Na políciu prišiel prípad nahlásiť Jozef L., majiteľ domu v Dubníku, kde muž zomrel. Tvrdil, že našiel v pivnici mŕtvolu a nevie, o čo ide. Aj na súde trvá na tom, že s únosom nemá nič spoločné. Všetci obžalovaní z vraždy a lúpeže sú v súčasnosti vo väzbe.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM