Rastislav Búgel Iné športy

Súboj šachistov v CVČ Domino: Súťažili žiaci základných a stredných škôl

V CVČ Domino sa uskutočnilo krajské kolo v šachu základných a stredných škôl. Základné školy chlapcov a dievčat zároveň bojovali o tri postupové miesta na majstrovstvá Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Súboj šachistov v CVČ Domino: Súťažili žiaci základných a stredných škôl
Zdroj: Dnes24.sk

Medzi dievčatami potvrdila svoje kvality Martina Hlavinova z Nitry, ktorá v sedem kolovom turnaji nenašla vážnejšiu konkurenciu a bez straty čo len bodu so 7 bodmi zvíťazila. Postup si ešte vybojovali druhá Sophia Rozsnyoová z Dvorov nad Žitavou a tretia Sára Bujnová z Topoľčian. Obe získali po 5,5 boda.

Zápolenie chlapcov

Iný priebeh malo zápolenie medzi chlapcami. Vo vyrovnanom štartovom poli sa o postupe rozhodovalo v poslednom kole. Pred posledným kolom mali šance na postup 5 šachisti. Napokon si prvenstvo udržal Matej Bátora z Nitry so ziskom 6 bodov. Aj druhé miesto zostalo v Nitre zásluhou Martina Kunu. Do Nových Zámkov putoval bronz o ktorý sa pričinil Zoltan Virag. Obaja získali 5 bodov.

9 súťažiacich o majstra kraja

O majstra kraja stredných škôl bojovali 9 šachisti. Tu sa najlepšie darilo Norbertovi Meszárošovy z Nových Zámkov. Na druhom mieste skončil Samuel Hrstka z Nitry. Obaja získali 6 bodov. Na treťom miete skončil s 5,5 bodmi Juraj Lecký z Levíc.

Autor: František Zelovič

Šachový turnaj základných a stredných škôl
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM