Monika Földešiová Rôzne

Sú policajti pripravení?

Približne 200 príslušníkov poriadkovej a jazdnej polície z Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja sa vo štvrtok v Nitre pripravovalo na zásahy, ku ktorým môže dôjsť počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji.

Príslušníci poriadkových síl na letisku v Janíkovciach nacvičovali viaceré varianty narušenia verejného poriadku a postupy, ako pri nich ochrániť životy, zdravie a majetok občanov. Pri cvičení použili aj vrtuľník a vodné delo.
„Jednou zo simulovaných situácií bolo zabezpečenie verejného poriadku v prípade, že dôjde k narušeniu poriadku pri čítacích zariadeniach, pred vstupom na zimný štadión. Polícia cvičila aj zásah v prípade, že dôjde k stretu znepriatelených skupín. Pripravení sme aj na situáciu, keby došlo k ničeniu vozidiel polície,“ uviedla Ľubomíra Miklovičová z Komunikačného odboru ministerstva vnútra.
Po cvičení na nitrianskom letisku ocenil pripravenosť policajtov aj minister vnútra Daniel Lipšic. „Polícia je pripravená zabezpečiť poriadok pred zimným štadiónom alebo v jeho blízkosti počas konania Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji,“ uviedol Lipšic po simulovanom nácviku. Polícia podľa jeho slov pripravuje rôzne bezpečnostné opatrenia tak, aby bol zabezpečený bezproblémový chod MS v ľadovom hokeji. Bezpečnostné opatrenia priamo na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu príde minister skontrolovať v pondelok 18. apríla popoludní.

Zdroj, foto: TASR

policajti
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM