Rastislav Búgel Hokej

Stümpelovci zdolali na domácom ľade Pálfyovcov 3:1!

Pred výbornou diváckou kulisou sa odohrával podarený hokej. Nitra aj napriek nepremeneným presilovkám dokázala čeliť útokom Skalice. Domáci tím tak vybojoval cenné 3 body.

Ilustračný obrázok k článku Stümpelovci zdolali na domácom ľade Pálfyovcov 3:1!
Foto: Rastislav Búgel

Lepšie začala Nitra, keď sa v 7. minúte predral z pravej strany pred branu hostí Martin Segľa a otvoril skóre. O päť minút však Skalica vyrovnala, keď Bezúch poslal puk Vyrúbalíkovi a puk po jeho strela švihom skonči v sieti nitrianskej brány. Do konca prvej tretiny sa domácim podarilo opäť skórovať, keď po peknej kombinácii prišla prihrávka Hamráka na Jokilu a brankár Romančík sa už nestačil presunúť.

Druhá tretina sa hrala znovu vo svižnom tempe, no bez gólov, najväčší vzruch priniesla šanca Kudrnu v 37. minúte, ktorý šiel sám na Valenta a hoci si ho položil na ľad, odkrytú bránu netrafil.

Tretia tretina začala niekoľkými dobrými príležitostiami Nitry, dve najväčšie nepremenil po spolupráci so Stümpelom Jokila. V samom závere však využil Segľa chybu hostí a do prázdnej brány upravil na 3:1.

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Pred takouto diváckou kulisou sa zlý hokej hrať nedá. Dnes boli diváci našim šiestym hráčom a sme radi, že sme získali tri body.“

Peter Oremus, tréner Skalice: „Myslím, že sme sa postarali o pekný hokej pred peknou návštevou, tu ľudia hokeju rozumejú, tlieskali domácim aj nám. Prehra nás mrzí, ale mali sme dobré momenty, no s jedným gólom sa v Nitre nevyhráva. Za svoj výkon sa však nemusíme hanbiť.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM