Peter Handzuš Hokej Hokej

Stümpel sa v Poprade predviedol. Nabil Tománkovi a ten rozhodol

Popradčania nastúpili na zápas proti Nitre oslabení. Chýbali zranení Nikkilä, Suchý, Klouda, ale aj Jáchym, ktorý dostal stop na tri zápasy. Po snaživom výkone nakoniec Poprad prehral, keď v presilovke rozhodol o výhre Nitry Tománek.

Ilustračný obrázok k článku Stümpel sa v Poprade predviedol. Nabil Tománkovi a ten rozhodol
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Skóre duelu mohol otvoriť už v 3. minúte Martin Segľa, ale puk v bránkovisku po jeho strele v poslednej chvíli zakryl brankár Sidor. V 10. minúte si Hamrák položil Sidora, trafil však len ľavú žŕdku jeho svätyne. Krátko na to mohol skóre duelu otvoriť na druhej strane Rapáč, ale Valent jeho strelu švihom zneškodnil. V 14. minúte po tvrdom projektile Hvilu nevydržalo plexisklo, čo malo za následok predčasné ukončenie prvej tretiny a jej dohratie na začiatku prostrednej časti.

V jej úvode sa v ideálnej streleckej pozícii ocitol Buc, ktorého strela sa obtrela o ľavú žŕdku bránky. V 27. minúte ostal osamotený pred Sidorom Vosátko, ktorý však opäť predviedol neúspešnú sťahovačku a strele Tomasa zabránila v ceste do siete Valentova vyrážačka. Skóre otvorili hostia až v 31. minúte, keď domáca obrana pozabudla na voľného Tománka, ktorý pohotovou strelou z medzikružia nedal Sidorovi šancu. Popradčania sa snažili čo najrýchlejšie vyrovnať, ale Balán v gólovej šanci tesne minul a Buc nastrelil po druhýkrát len ľavú žŕdku. Posledný nebezpečný závar minútu pred koncom tretiny vyriešil Valent posunutím bránky.

Vyrovnávajúci gól sa domácim podarilo vsietiť až v úvode záverečnej časti, keď presilovú hru bleskurýchle využil po dorážke Balán. V 48. minúte prišli veľké chvíle gólmana Valenta, ktorý akrobatickým zákrokom zabránil skórovať Saboličovi a krátko na to vyriešil aj nebezpečnú skrumáž. Popradčania stupňovali tlak a často sa pokúšali o streľbu, ale nevedeli nájsť recept na odkliatie čara nitrianskeho gólmana. K slovu sa v ďalších minútach dostali aj Nitrania a gól visel na vlásku pre zmenu aj na druhej strane. Svoje umenie však predviedol aj Sidor, keď si poradil so zakončením Jokilu, Nádašdiho či Stümpela. Vylúčenie Vandasa v závere tretiny nielenže zastavilo vrcholiace úsilie domácich, ale ponúklo hosťom presilovku, ktorou nepohrdli a využili ju zásluhou Tománka, ktorý pre svoj tím zabezpečil tri body.

HK Poprad – HK Nitra 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Góly: 44. Balán – 31. a 58. Tománek. Rozhodovali: Lokšík – Gajan, Bogdaň, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2184 divákov.

Extraliga HK AF Poprad : HK Nitra
30
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Stümpel sa v Poprade predviedol. Nabil Tománkovi a ten rozhodol
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM