Rastislav Búgel Hokej

Stümpel po odchodne z Nitry: Pre dobro v kabíne pôjdem radšej niekam inam

Jozef Stümpel túto hokejovú sezónu v Nitre nedohrá. Na súpiske tímu nefiguroval už v uplynulých dvoch domácich dueloch a v pondelok definitívne potvrdil, že pod Zoborom pokračovať nebude.

Ilustračný obrázok k článku Stümpel po odchodne z Nitry: Pre dobro v kabíne pôjdem radšej niekam inam
Foto: Rastislav Búgel

Koniec kariéry nateraz vylúčil, aj preto si najneskôr do 15. februára počká na ďalšie ponuky. Nitriansky klub prostredníctvom svojho webu v pondelok informoval, že Stümpel si vzal čas na oddych a rozmyslenie. Po narastajúcich špekuláciách napokon pre hokejportal.net potvrdil: „Nie je už žiadnym tajomstvom, že som v Nitre skončil.“ Podľa jeho ďalších slov išlo o dlhodobý vzťahový problém. „Mrzí ma to veľmi. Ja som Nitran, Nitru milujem, vyrastal som tu. Je to ťažké, ale bohužiaľ, pre dobro v kabíne pôjdem radšej niekam inam,“ dodal Stümpel.

Štyridsaťtriročný center sa od sezóny 2012/2013 stal výraznou oporou nitrianskeho tímu. Aj vďaka nemu bola Nitra v uplynulých rokoch na extraligovom výslní, v ročníku 2013/2014 dokonca takmer siahla na titul, no napokon vo finálovej sérii podľahla Košiciam. Vlani získala bronzové medaily a hoci Stümpel v tíme napokon zotrval, v prebiehajúcom ročníku mu to nešlo podľa predstáv. Po odchode z Nitry bude čakať na ďalšie ponuky. „Ivan Droppa ma volá do Liptovského Mikuláša, ale nič konkrétne zatiaľ nemám,“ uviedol.

V dopoludňajšom vyjadrení riaditeľa Nitry Miroslava Kováčika padlo aj slovné spojenie koniec kariéry. Ak by sa pre tento krok Stümpel rozhodol, Nitra by mu zorganizovala adekvátnu rozlúčku. „Nie, to zatiaľ nechcem. Hokej ma napĺňa, chcem s ním ešte niečo dokázať. Po sezóne prijmem nejaké rozhodnutie, ale vešať korčule na klinec ešte nemienim. Hoci aj takúto ponuku som dostal,“ priznal Stümpel.

Môže vás zaujímať

Ďalší štart Stümpela je otázny: Medzi alternatívami aj hokejová rozlúčka s kariérou!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM