Monika Földešiová Krimi

Študentov zachraňovali pred teroristami

17 rukojemníkov zažilo na vlastnej koži potencionálny útok teroristov. Prevažne doktorandi Slovenskej poľnohospodárskej univerzity tak podstúpili záchrannú akciu a adrenalín v krvi.

Internát Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre dnes obsadili teroristi. Policajti ich však bez problémov zneškodnili a vyviedli z budovy. Simulácia teroristického útoku bola témou taktického cvičenia, ktorého cieľom bolo preveriť súčinnosť policajtov, hasičov a záchranárov. Pre cvičenie uzavreli časť Akademickej ulice, cez mesto uháňali hasičské vozidlá so sirénami.

Dvaja teroristi obsadili deviate poschodie internátu, umiestnili nálože a zobrali 17 rukojemníkov. Rukojemníkov stvárnili figuranti polície, hasičov a študenti z internátu. Budovou otriasol výbuch jednej z náloží, požiar uhasili hasiči. Kukláči spacifikovali teroristov a zvyšné výbušniny, potom sa na lane spustili z budovy. Ťažko raneného človeka na nosidlách spustili dole na vysokozdvižnej plošine. Pri akcii zasahovalo 24 policajtov a 31 hasičov, hasiči si so sebou priviezli 18 vozidiel.

Ako informoval Norbert Záležák z Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Nitre, na úrovni kraja sa organizuje takéto taktické cvičenia raz ročne. Rovnako často cvičenie absolvujú aj hasiči zo siedmich okresných riaditeľstiev v kraji. Jeho priebeh teraz budú hodnotiť rozhodcovia.

SITA Video: Monika Földešiová

Študentov zachraňovali pred teroristami
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM