Rastislav Búgel Rôzne

Študenti SPU budú môcť študovať čínsky jazyk: Má byť konkurenčnou výhodou

Študenti Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre budú mať možnosť od septembra tohto roka študovať čínsky jazyk pod vedením čínskeho lektora. Záujemcom z radov študentov bakalárskeho stupňa štúdia budú bezplatne poskytnuté učebnice.

Ilustračný obrázok k článku Študenti SPU budú môcť študovať čínsky jazyk: Má byť konkurenčnou výhodou

S ponukou vytvoriť lokálne pracovisko na výučbu čínštiny na SPU oslovil vedenie univerzity Konfuciov inštitút v Bratislave. Gestorom vzdelávania by mala byť Katedra jazykov Fakulty ekonomiky a manažmentu (FEM) SPU. „Znalosť čínskeho jazyka a kultúry môže byť pre našich študentov obrovskou konkurenčnou výhodou,“ privítal iniciatívu rektor SPU Peter Bielik. Podľa vedúcej Katedry jazykov FEM Ľubomíry Moravcovej bude univerzita v prípade väčšieho záujmu uvažovať aj o otvorení jazykového kurzu pre ostatných záujemcov a širšiu verejnosť.

Šírenie čínskeho jazyka

Konfuciov inštitút založil v roku 2007 bývalý veľvyslanec SR v Číne Peter Paulen v spolupráci s Tianjinskou univerzitou, jednou z najstarších a zároveň jednou z piatich najprestížnejších čínskych univerzít a vedením STU v Bratislave. Hlavným cieľom činnosti inštitútu je vyučovanie a šírenie čínskeho jazyka a kultúry. Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre plánuje v apríli tohto roka podpísať zmluvu o spolupráci s Tianjinskou univerzitou.

Študijné pobyty

Intenzívna spolupráca sa bude realizovať prostredníctvom recipročnej výmeny študentov a profesorov, študijných pobytov, odborných programov a letných škôl.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM