Lucia Lauková Správy

Strojársky veľtrh minulosťou: V Nitre sa prezentovalo viac ako 405 vystavovateľov, FOTO

Viac ako 405 vystavovateľov prilákal do Nitry Medzinárodný strojársky veľtrh. Na výstavisku Agrokomplex sme počas 23. ročníka videli množstvo noviniek z tohto odvetvia.

Ilustračný obrázok k článku Strojársky veľtrh minulosťou: V Nitre sa prezentovalo viac ako 405 vystavovateľov, FOTO
Zdroj: TASR

Viac ako 405 vystavovateľov zastupujúcich ďalších zhruba 200 firiem sa prezentovalo na 23. ročníku Medzinárodného strojárskeho veľtrhu, ktorý sa dnes končí na výstavisku v Nitre. Vystavovatelia predstavili novinky z odvetvia strojárstva – najnovšie stroje, zariadenia, výrobky alebo technológie. Návštevníci mali možnosť počas štyroch dní vidieť nielen statické ukážky exponátov, ale aj procesy a chod strojov či prístrojov. Záštitu nad Medzinárodným strojárskym veľtrhom prevzalo Ministerstvo hospodárstva SR.

Sprievodné výstavy

Podľa šéfa rezortu Petra Žigu (Smer-SD) je rozvoj strojárskeho priemyslu jedným z pilierov udržania konkurencieschop­nosti Slovenska na globálnom trhu. Stabilnú a optimistickú pozíciu vo výhľadoch zastáva automobilový priemysel, nezastupiteľné miesto však majú i malé a stredné podniky. Ministerstvo podľa jeho slov prijalo opatrenia na podporu prílivu menších investícií do priemyslu v najmenej rozvinutých okresoch s cieľom naštartovať zamestnanosť a zvýšiť životnú úroveň obyvateľstva. Súčasťou veľtrhu boli v tomto roku sprievodné výstavy Eurowelding, Cast–Ex, Chemplast, Ema a Techfórum a Aero–Expo.

Výstava leteckej techniky

Výstava leteckej techniky Aero-Expo mala na tohtoročnom Medzinárodnom strojárskom veľtrhu svoju premiéru. Vystavovatelia ponúkli takmer stovku exponátov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Pre slovenských výrobcov bola účasť na veľtrhu ojedinelou príležitosťou prezentovať sa na domácej pôde. „Slovenskí výrobcovia leteckej techniky a príslušenstva si získali výborné meno aj v zahraničí. Každý z nich vyrába veľmi úspešné produkty, niektorí aj úplne jedinečné. Široká verejnosť však o slovenskom leteckom priemysle často ani nevie, preto je dôležité prezentovať sa na podobných podujatiach,“ skonštatoval generálny riaditeľ sekcie civilného letectva a vodnej dopravy na Ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Mário Németh.

Môže vás zaujímať:

Novinky z dielne Aeromobilu: Spoločnosť už pracuje na ďalšom prototype lietajúceho auta

FOTO: Prvý ročník leteckej výstavy na Agrokomplexe, Aero-Expo predstavil aj slovenské unikáty

Foto: ilustračné

Strojársky veľtrh minulosťou, FOTO: V Nitre sa prezentovalo viac ako 405 vystavo
18
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM