Monika Földešiová Rôzne

Stretnutia vedcov s verejnosťou pokračujú aj v marci

Fakulta prírodných vied Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre pokračuje v sérii neformálnych stretnutí verejnosti s vedeckými osobnosťami. Ich cieľom je priblíženie výsledkov vedeckej a výskumnej práce nielen akademickej obci, ale aj širšej v

Prostredníctvom „vedeckej kaviarne“ tak laici i odborníci mohli pri káve diskutovať o ohrozených biotopoch Slovenska, transgénnych rastlinách, fyzikálnej teórii chaosu, o sovách na Slovensku, bunkovej terapii, súčasných problémoch využívania a ochrany prírody či pozorovaní medveďov a ochrane živočíchov.
„V našom regióne pôsobí mnoho osobností vedy. Fakulta prírodných vied UKF nadviazala spoluprácu s Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti, aby sme mohli o ich práci informovať aj širokú verejnosť. Preto sme sa zapojili sa do série podujatí Veda v Centre, ktoré sa konajú pravidelne každý predposledný štvrtok v mesiaci v Divadelnej kaviarni Tatra v Starom divadle K. Spišáka v Nitre,“ uviedla Viera Vanková z Katedry ekológie a environmentalistiky na UKF v Nitre.
Od roku 2009 sa už v rámci projektu uskutočnilo 19 diskusií, najbližšia sa bude konať 24. marca. „Hosťom bude vysokoškolský pedagóg, etnomuzikológ, agroekológ a špecialista na pastiersku kultúru na Slovensku Karol Kočík. Témou stretnutia budú pastierske aerofóny v slovenskej inštrumentálnej ľudovej kultúre,“ informovala Vanková.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM