Rastislav Búgel Hokej

Strelecká kanonáda Košíc: Nitra podľahla v poslednej tretine

Do konca druhej tretiny videli diváci v Košiciach dobrý vyrovnaný hokej. Domáci však Nitru položili na lopatky v poslednej tretine.

Ilustračný obrázok k článku Strelecká kanonáda Košíc: Nitra podľahla v poslednej tretine
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Kostrbatý úvod

Už po 47 sekundách otvoril skóre duelu domáci Haščák, ktorý z ľavej strany prekonal Laca – 1:0. V 3. minúte sa ocitol v dobrej šanci Matúš Chovan, no nitriansky gólman si už dal pozor. O dve minúty neskôr mohol zrovnať Mašlonka, osamotený pred Hylákom však nepochodil. Ľavý krídelník prvého nitrianskeho útoku Tománek netrafil v 11. minúte počas presilovej hry odkrytú časť košickej bránky. Jeho zaváhanie napravil o niekoľko sekúnd neskôr Pupák, ktorý na dva razy prekonal Hyláka – 1:1. V ďalšom priebehu sa predviedol domáci Slovák, ktorý najprv v 13. minúte trafil vrchnú konštrukciu Lacovej bránky, o tri minúty neskôr pravú žŕdku a v 17. minúte tesne minul bránku hostí.

Vyrovnaná tretina

Košičanom vyšiel vstup aj do prostrednej časti hry, keď po 40 sekundách prekonal Laca v bránke hostí Pašek, ktorý zužitkoval ideálnu prihrávku Haščáka. V 25. minúte sa dostal do šance Mašlonka a po ňom i Piatak, ale košický gólman podržal svoj tím. Obidve družstvá dobre bránili a vyrážali do rýchlych brejkov. Zároveň sa vysoko napádali pri rozohrávke a dohrávali osobné súboje. Blízko ku gólu bol v 35. minúte Haščák, Laco si s jeho šancou ešte dokázal poradiť, no prikrátky bol o niekoľko sekúnd neskôr na dorážku Macejka, ktorý v početnej výhode upravil z tesnej blízkosti na 3:1. Hostia z Nitry odpovedali o dve minúty neskôr, keď Tománek vymietol pravý horný roh košickej bránky – 3:2. Štvrtý presný zásah „oceliarov“ mal v 38. minúte v prečíslení dvoch proti jednému Marcinko, ale netrafil ideálne puk. V záverečných sekundách druhej tretiny mohol ešte vyrovnať Bača, no zaúradovala Hylákova lapačka.

Zdrvujúca porážka

Do záverečného dejstva vstúpili obidva tímy aktívne, dobre korčuľovali, no do výraznejších šancí sa nedostali. V 45. minúte zaznamenali Košičania dva góly v rozpätí 16 sekúnd, najprv sa do streleckej listiny zapísal Jenčík a po ňom Kolba, ktorý zakončoval do odkrytej časti nitrianskej bránky. O minútu neskôr vyrobil obrovskú chybu v presilovej hre domáci Slovák, prakticky priviezol puk na hokejku napadajúceho hráča a Podstavek zoči-voči Hylákovi nezaváhal – 5:3. V 49. minúte sa na opačnej strane presadil v úniku dvoch proti jednému Haščák a „oceliari“ znova vyhrávali trojgólovým rozdielom – 6:3. Ten istý hráč sa o tri minúty neskôr blysol pekným prienikom cez obranu hostí a v hre štyroch proti štyrom vyhnal Laca z bránky – 7:3.

Milan Staš, tréner Košíc: „Na dôležitý zápas sme sa dobre pripravili. Zaslúžene sme zvíťazili, pretože sme súpera prevýšili vo všetkých činnostiach. Záverečný strelecký koncert bol dielom niektorých individualít, no pod víťazstvo sa podpísal celý kolektív.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Domáci podali veľmi dobrý výkon, no musím povedať, že sme im v tom veľmi pomohli. Hráči išli do záverečnej tretiny za stavu 2:3, ale chýbala tam z našej strany snaha. Bola to facka pred play off.“

Nitra - Košice
12
Galéria
Foto: Matúš Zeťák / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM