Rastislav Búgel Samospráva

Strašiak na sídlisku Chrenová: O budovu kina Lipa sa zaujímajú tri spoločnosti!

O chátrajúcu budovu bývalého kina Lipa majú záujem tri subjekty. Záujem o budovu na sídlisku Chrenová prejavili dva obchodné reťazce a jedna firma.

Ilustračný obrázok k článku Strašiak na sídlisku Chrenová: O budovu kina Lipa sa zaujímajú tri spoločnosti!
Foto: Rastislav Búgel

Už viac ako desať rokov neplní budova bývalého kina Lipa na sídlisku Chrenová svoj účel. Od tejto doby sa mesto doposiaľ neúspešne pokúšalo o jej odpredaj. Už dlhodobo bola budova zaradená na zoznam dubiózneho majetku mesta. „Konečne sa objavil záujemca. Prehodnocovali sme tri zámery. Dva zámery boli na dlhodobý prenájom a jeden zámer bol na odkúpenie, prípadne na dlhodobý prenájom," povedal nitriansky primátor Jozef Dvonč.

Priklonili sa k Nitrazdroju

Spoločnosť TESCO STORES SR, a. s. prejavila záujem o prenájom spodného podlažia budovy. O bývalé kino sa zaujímala aj firma M. Z., s. r. o. , ktorá v objekte prevádzkuje pohostinstvo. Väčšina poslancov Mestského zastupiteľstva sa napokon priklonila na stranu ďalšieho obchodného reťazca. Budovu bývalého kina chce odkúpiť alebo získať do dlhodobého prenájmu Nitra Zdroj, a. s. .

Zachovanie kultúrneho zamerania

Vo svojom podnikateľskom zámere plánuje Nitrazdroj zachovať kultúrny účel objektu. Niekdajšia kinosála by sa mala podľa zámeru využívať na kultúrne, vzdelávacie a zábavné podujatia pre všetky vekové kategórie. Podmienky verejnej súťaže by sa mali podľa poslancov Mestského zastupiteľstva nastaviť podľa potrieb mesta. To má snahu budovu bývalého kina predať. Podľa podnikateľského zámeru z troch záujemcov spĺňa podmienky práve Nitrazdroj.

Video s vyjadreniami primátora Nitry pre vás pripravujeme!

Kino Lipa
1
Galéria
Kino Lipa
10
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM