Monika Földešiová Rôzne

Štefek pod paľbou

Byť politikom a zástupcom ľudu nie je ľahké. Presvedčil sa o tom aj nitriansky viceprimátor na verejnom prerokovaní s obyvateľmi mesta.

Členovia Výboru mestskej časti Chrenová, Janíkovce (VMČ) sa stredu stretli s obyvateľmi chrenovského sídliska. Dôvodom bolo verejné prerokovanie prepojenia komunikácie, a to Karpatskej a Bajkálskej ulice. Táto iniciatíva prišla ako podnet nemenovaných obyvateľov (údajne ide o jedného muža a ženu) i z Nitrianskych komunálnych služieb. Pre ich pracovníkov sú obe komunikácie príliš úzke na to, aby sa na nich mohli otočiť. Preto sú odkázané na cúvanie. Voči projektu bola spísaná aj petícia s asi 30 podpismi. Dôvody ľudí boli rôznorodé. Boja sa že by sa zrušili detské ihriská (čo Štefek vylúčil) a cesta by bola na úkor zelene. Bezpečnosť bola však najviac spomínaným faktorom. Keďže oblasť je plná ihrísk s deťmi, jednosmerná cesta by sa tak mohla stať dejiskom nehôd.

Po predstavení celého zámeru viceprimátor Štefan Štefek ako člen VMČ uviedol, že na projektovej dokumentácii sa pracovalo už od roku 2008 a v rozpočte sú už schválené i finančné prostriedky. To niektorých prítomných obyvateľov vytočilo natoľko, že nešetrili kritikou. „Vravíte, že šetríte peniaze, ale pri tom ich míňate na projekty, ktoré s nami celé dva roky nekonzultujete, až teraz“, rozčúlil sa starší obyvateľ bytového domu na Karpatskej.// „Pán viceprimátor, prekvapuje ma, že celý projekt a financie sú už schválené, je to ako o nás bez nás“, pokračoval ďalší. Niektorí sa nechali uniesť ešte viac. //„Svojimi projektmi ste nám ´sprzdili´ architektúru Chrenovej. Tie peniaze by sa mali dať radšej do polikliniky. A namiesto toho, aby ste presadzoval záujmy nezainteresovaných, mali by ste presadzovať záujmy Chrenovej“, povedala obyvateľka Bajkálskej. Štefek sa snažil na všetky obvinenia reagovať, rozčúlenému davu však bolo ťažké niečo vysvetliť. Nakoniec sa obyvatelia so zástupcami VMČ zhodli na systéme hlasovania, ktorým celý projekt stopli a viceprimátor proti ich vôli konať určite nebude.

Stefek pod palbou
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM