Rastislav Búgel Samospráva

Sťažnosti obyvateľov nepomohli: Zberový dvor odpadu v bývalých kasárňach bude!

Ani petície a sťažnosti obyvateľov Zobora nič nezmenili na rozhodnutí mesta. To zriadi nový zberový dvor v priestoroch Zoborských kasární.

Ilustračný obrázok k článku Sťažnosti obyvateľov nepomohli: Zberový dvor odpadu v bývalých kasárňach bude!
Foto: Rastislav Búgel

Zberový dvor na separovaný odpad zriadi mesto v priestoroch bývalých kasární pod Zoborom. Proti zriadeniu zberového dvora protestovali obyvatelia mestskej časti Zobor rôznymi petíciami a sťažnosťou, no bez výsledku.

Poslanci upozornili na nedostatočnú komunikáciu

Niekoľko mestských poslancov na štvrtkovom 34. riadnom zasadnutí zastupiteľstva upozornilo na nedostatočnú komunikáciu s obyvateľmi. Podľa nich malo mesto a Nitrianske komunálne služby vyzvať občanov mestskej časti Zobor, aby sa prišli pozrieť na činnosť aktuálne fungujúceho zberového dvoru.

Sťažnosti nepomohli

Mestskí poslanci zámer na vybudovanie zberového dvoru v areáli bývalých kasární odsúhlasili. Majiteľom pozemku je Rímskokatolícka cirkev. Tá mestu pozemok prenajala za jedno euro ročne. V budove bývalej dielne vzniknú administratívne priestory a sklad odpadu. Vstupná brána na zberný dvor bude z Jeleneckej cesty. Primátor mesta Jozef Dvonč povedal, že podľa neho bude zberový dvor na Zobore prínosom: „V lokalite Zobor sa nám dosť často hromadia čierne skládky. Napríklad v okolí amfiteátra sa nám permanentne hromadí obrovské množstvo separátov. Verím, že týmto sa to odstráni.“

Čo je to zberový dvor?

„Na zberový dvor je možné priniesť elektrodpad, žiarivky, batérie, tieto služby sú bezplatné. Bezplatný je aj dovoz autobatérií, starého nábytku, pneumatík, resp. iného odpadu. Separuje sa tu tiež papier, sklo a plasty, naopak, zakázaný je dovoz azbestovej škridly,“ informuje mesto na svojej webovej stránke. Zberové dvory slúžia na separáciu odpadu, ktorý do jeho priestorov prinesú samotní obyvatelia nášho mesta.

Foto: ilustračné (Zoborské kasárne – Nitra24.sk)

Zberový dvor v kasárňach
7
Galéria
V bývalých kasárňach zriadia zberný dvor
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM