Rastislav Búgel Hokej

Stavjaňa ostáva v Nitre: Stümpel, Milo i Juro Štefanka chcú zotrvať, tím by mal hrať o popredné miesta

Extraligová sezóna sa skončila len nedávno, no v nitrianskom tíme sa maká na plné obrátky. Rieši sa hráčska otázka, onedlho začne príprava na suchu.

Ilustračný obrázok k článku Stavjaňa ostáva v Nitre: Stümpel, Milo i Juro Štefanka chcú zotrvať, tím by mal hrať o popredné miesta
Foto: Rastislav Búgel

Množstvo priaznivcov nitrianskeho hokeja sa potešili z toho, že skúsený kormidelník Antonín Stavjaňa ostáva pri tíme aj do ďalšej sezóny. „Defactvo sme boli dohodnutí, len sme museli vypilovať niektoré drobnosti,“ povedal tréner pre klubový web. Ako ďalej prezradil, momentálne sú najdôležitejšie rokovania s hráčmi, do ktorých je zapojený hlavne Miroslav Kováčik ako nový riaditeľ klubu. Ani Stavjaňa však v tomto prípade neostáva bokom.

Lídri chcú ostať

Klub chce vytvoriť lacnejšie mužstvo, ako tomu bolo v uplynulej sezóne. „Rokovania určite nebudú jednoduché, ale som názoru, že pre hráčov, ktorí v Nitre pôsobia, nie je angažmán v tomto klube len otázka peňazí. Chceme, aby to mužstvo bolo zložené z hráčov, ktorí majú ku klubu, mestu i regiónu nejaký ten vzťah a následne to potrebujeme doplniť o vhodné hráčske typy,“ povedal Stavjaňa. Ako ďalej prezradil, veľký záujem o zotrvanie v tíme má Stümpel, Milo a Juraj Štefanka.

„Teraz ide o to, aby väzby v tíme fungovali a pokiaľ prinesieme do tímu nové tváre, chceme, aby do kádra dobre zapadli,“ povedal tréner Nitry Stavjaňa.

Brankárska otázka

HK Nitra má pod jeho vedením za sebou sľubné obdobie. Veď posledné tri sezóny nitrianski hokejisti nikdy neukončili bez cenného kovu. „Pokiaľ však budeme vychádzať zo štatistických predpovedí a dokážeme zložiť podobný tím ako pred rokom, či dvoma, budeme hrať opäť na horných priečkach tabuľky,“ prezradil Antonín Stavjaňa. Tím by chcel čo najrýchlejšie vyriešiť aj brankársku otázku. „Hovoril som s Vlastom i Mišom. Obaja sú o rok starší. Nechcel by som predbiehať. Pre Mira Kováčika mám nejaké návrhy, ako to vyriešiť, ale vždy do toho vstupujú peniaze,“ povedal Stavjaňa.

Čítajte tiež:

Rekonštrukcia hokejového štadióna: Vymenia mantinely, na štýl NHL však nebudú

Nový riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik: Na Ligu majstrov musíme zohnať peniaze

Foto: ilustračné

Tréner Antonín Stavjaňa
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM