Rastislav Búgel Hokej

Stavjaňa: Hrali sme bez srdiečka, pochváliť musím Lakosila

V zápase kola najvyššej hokejovej súťaže cestovala Nitra k dobre hrajúcej Banskej Bystrici. Barani napokon hladko zdolali hosťujúci celok.

Ilustračný obrázok k článku Stavjaňa: Hrali sme bez srdiečka, pochváliť musím Lakosila
Zdroj: Webnoviny.sk

V Banskej Bystrici začali lepšie hostia, prvú tretinu vyhrali na strely 14:9, ale po nevyužitých šanciach Chrenka, Mráza a Piačku sa nemohli radovať. Najväčšiu príležitosť spálil v 15. min Kafka, ktorý pred odkrytou bránkou zle trafil puk. Domáci strelili gól v 18. min. Do útočného pásma sa dostal Lunter, ktorý spoza hráča z medzikružia dobre namieril. Nitra mohla odpovedať do prestávky Tománkom v presilovke, ale Košarišťan si postrážil priestor pri pravej žrdi.

Corgoni na kolenách

Druhá tretina patrila Banskobystričanom. V 25. min sa dobre zorientoval pred debutujúcim Lakosilom Lunter, zvrtol sa na malom priestore a jeho háčik bol excelentný a hlavne gólový. Hráči spod Zobora odpovedali o 38 sekúnd neskôr. Najprv Stümpelovi skĺzol puk z hokejky pred odkrytou bránkou, ale potom prihral Tománkovi, ktorý sa predral pred bránkovisko a znížil na rozdiel gólu. Ani tento stav však dlho netrval, pretože v 27. min tretiemu útoku „baranov“ vyšiel rýchly protiútok a Lamper iba usmernil puk popod Lakosilove betóny – 3:1.

Tím spod Urpína v polovici zápasu nevyužil presilovku o dvoch hráčov, ale mrzieť ho to nemuselo. V 32. minúte totiž dosiahol Lunter hetrik po ďalšom rýchlom prechode do útoku celej tretej formácie, pričom Zigo si pripísal štvrtú asistenciu v zápase.

V 34. min rozhneval tribúny nitriansky obranca Bača, ktorý fauloval Martina, za čo dostal päťminútový trest + do konca zápasu. Diváci ho takmer nepustili do šatne. Presilovku domáci nevyužili, piaty gól mal na hokejke produktívny White.

Zaslúžená výhra domácich

V tretej tretine oba tímy nevedeli vyťažiť gól v početných výhodách. Zaujalo iba prečíslenie Bystričanov v oslabení v podaní Whita a Hudeca bez účinnej koncovky a na opačnej strane strela Tománka z ľavej strany, keď netrafil odkrytý priestor bránky. Prevahu mali hostia, viackrát zatlačili Országhovcov, avšak Košarišťan aj vďaka dobrej defenzíve svojich spoluhráčov už nekapituloval. Nitra navyše prišla o Tománka, ktorého v 53. min bolestivo trafil puk do nohy a musel z ľadu odkrívať.

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Sme spokojní s výsledkom. Porazili sme mužstvo, ktoré je dobre rozbehnuté, ale musím konštatovať, že nie všetko bolo ideálne z našej strany. Párkrát nás podržal brankár Košarišťan a som rád, že sa chytili chalani z tretej lajny. Strelecky bol na tom veľmi dobre hlavne Mário Lunter, čo je prínos. Napriek tomu, že sme vyhrali, u niektorých hráčov boli dosť výrazné výpadky.“

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): „Musím konštatovať, že moji hráči nemali trpezlivosť, aby dodržali stanovenú taktiku. Nemali ani srdiečko aby sa presadili pri bránke súpera. Nechali sa strhnúť, nehrali poctivú defenzívu a urobili aj individuálne chyby. To všetko prinieslo výsledok 4:1 pre domácich. Musím ešte pochváliť brankára Lakosila, ktorý vyriešil niekoľko ťažkých situácií.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM