Monika Földešiová Rôzne

Stavebný boom na Dieloch

Nájomné byty, ktoré nitriansky magistrát stavia na sídlisku Diely, by sa mali novým nájomníkom odovzdávať v priebehu septembra. Výstavba štyroch bytových domov s 92 bytmi momentálne vrcholí.

Všetky budú dvojizbové, s rozmermi od 47,65 do 52,40 metrov štvorcových. V každom dome bude 23 bytových jednotiek, k dispozícii budú aj podkrovné byty. „Kontrolný deň bol vykonaný 28. júna. Bytové domy môžu ísť na kolaudáciu. Tá by sa mala konať v priebehu júla,“ informoval viceprimátor Štefan Štefek.
O prideľovaní novopostavených bytov by sa podľa jeho slov malo rozhodovať už v auguste. „Záujem je veľký. Máme 380 žiadostí na 92 bytov. Z nich budeme prideľovať novým žiadateľom iba okolo 30, pretože vyše 60 bytov dostanú žiadatelia ešte zo starého poradovníka,“ uviedol Štefek.
Náklady na výstavbu štyroch bytových domov na sídlisku Diely dosiahli sumu 4,824 milióna eur. Projekt spolu s Mestom Nitra spolufinancuje aj Štátny fond rozvoja bývania. Radnici sa na tento účel podarilo získať aj subvenciu z Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR.

TASR Foto: Nitra24, Peter Frank

diely
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM