Lucia Lauková Správy Samospráva

Stavebnú uzáveru v centre Nitry neschválili: Investori majú zelenú

Centrálna mestská zóna ostáva otvorená pre stavebníkov. Mestskí poslanci nesúhlasili s prijatím stavebnej uzávery.

Ilustračný obrázok k článku Stavebnú uzáveru v centre Nitry neschválili: Investori majú zelenú
Zdroj: TASR

Stavebná činnosť na základe uzávery nebude v centre Nitry obmedzená. Ak by poslanci stavebnú uzáveru schválili nedali by stopku iba pre nekontrolovateľné činnosti stavebných investorov, ale aj pre bežnú verejnosť. „Právnym dôsledkom stavebnej uzávery môže byť zastavenie akejkoľvek snahy/zámeru pri akejkoľvek stavebnej činnosti na danom území, či už ide o prístavbu, prestavbu a pod,“ uvádza sa v materiáli.

Výstavba vs. zeleň

Niektorí poslanci boli názoru, že stavebná uzávera by zabrzdila rozvoj centra mesta. „Choďte sa pozrieť do iných krajských miest, ako sa rozvíjajú. V meste Nitra s prepáčením, zdochol pes,“ povedala poslankyňa Renáta Kolenčíková. S názorom poslankyne nesúhlasila jej kolegyňa Lívia Šumichrastová. „Mal by sa zachovať generel zelene. Je to tam tak zahustené ja si neviem naozaj predstaviť kde v centre sa dá ešte stavať,“ oponovala mestská poslankyňa, Lívia Šumichrastová.

Pridlhé stavebné konanie

„Myslím si, že v Nitre neskapal pes, pozrite si tie plány čo sa ide stavať. Keď sa dobudujú tie veci čo sa schválili, tak to bude veľmi zaujímavé mesto,“ dodal primátor mesta Nitry, Jozef Dvonč. Ako pripomenul primátor rozhodujúci je Územný plán, čo však považuje za problém je dĺžka trvania stavebného konania. „Aby pol roka trvalo stavebné konanie na rodinný dom, to je katastrofa, to by malo byť hotové za 5 dní,“ myslí si primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM