Lucia Lauková Správy Samospráva

Stavebnú firmu zaujíma pozemok na Klokočine: Vyrastie tu bytovka?

Nitra zažíva stavebný rozmach. O lokalitu na Klokočine sa zaujíma stavebná firma. Zisťovali sme, aké má s pozemkom plány.

Ilustračný obrázok k článku Stavebnú firmu zaujíma pozemok na Klokočine: Vyrastie tu bytovka?
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Realitný trh v Nitre ožil s príchodom investície Jaguar Land Rover. S novými pracovnými možnosťami rastú priamo úmerne aj možnosti na bývanie. Stavať by sa malo v lokalite Tabáň a obnovená by mala byť aj dlho chátrajúca budova Orbisu. Za účelom bývania by chcel investor zastavať aj lokalitu na Hviezdoslavovej ulici na Klokočine v blízkosti cintorína, kde by malo pribudnúť 500 bytov.

Na nitrianskej radnici nám potvrdili, že stavebná firma prejavila záujem o výstavbu na Klokočine. „V lokalite Klokočina evidujeme zámer výstavby bytového domu medzi Hviezdoslavovou a Petzwalovou ulicou. Zámer predkladala spoločnosť Strabag,“ povedala Eva Ligačová, dočasne poverená funkciou hlavný architekt MsÚ v Nitre.

S otázkou či vyrastie v tejto lokalite bytový dom, sme sa obrátili priamo na firmu Strabag. Tá však výstavbu nepotvrdila. „V tomto prípade išlo iba o overovaciu štúdiu ohľadom ekonomického zhodnotenia pozemku vo vzťahu k platnému územnému plánu mesta Nitra. Štúdia, otázky, na ktoré sa pýtate, nerieši a nemožno na ne teda odpovedať,“ uviedla tlačová hovorkyňa spoločnosti Strabag, Edita Novotná.

Zámer stavať objekty na bývanie na sídlisku Klokočina predložila mestu Nitra aj ďalšia firma. Tá však ešte výstavbu nechcela konkretizovať, nakoľko je zatiaľ zámer v štádiu spracovania.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM