Lucia Lauková Šport Futbal

Starší dorastenci FC Nitra si zabezpečili postup v Mládežníckej Lige Majstrov

Na macedónskej pôde si starší dorastenci FC Nitra zabezpečili postup v Mládežníckej Lige Majstrov. V utorňajšej odvete 1. predkola remizovali s klubom KF Škëndija Tetovo.

Ilustračný obrázok k článku Starší dorastenci FC Nitra si zabezpečili postup v Mládežníckej Lige Majstrov
Zdroj: TASR

Starší dorastenci futbalového klubu FC Nitra remizovali v utorňajšej odvete 1. predkola mládežníckej Ligy majstrov, tzv. Youth League 2017/2018 na ihrisku macedónskeho klubu KF Škëndija Tetovo 1:1. Keďže v prvom zápase na domácej pôde 27. septembra vyhrali 1:0, postúpili do 2. predkola.

Zverenci trénera Martina Babinca sa v ňom stretnú s úspešnejším z dvojice FK Liepaja – Šachťor Soligorsk, v prvom súboji lotyšská Liepaja doma zdolala bieloruského konkurenta 2:1. Víťaz finálového 2. predkola postúpi do play off, kde sa pobije o miestenku do osemfinále vyraďovacej fázy, pričom za súpera v ňom už dostane dorastencov klubu účinkujúceho v mužskej Lige majstrov.

KF Škëndija Tetovo „19“ – FC Nitra „19“ 1:1 (1:1)

Góly: 25. Rasimi – 7. Chobot

zostava FC Nitra: Baláži – Fabiš, Kóša, Straňák, Paľo – Macho, Šútorík (84. Rybanský) – Guláš, Remeň (50. Chmúra), Chobot (89. Tancík) – M. Fábry /prvý zápas: 0:1, do 2. predkola postúpila Nitra/

„Do dnešného zápasu sme nastúpili s jednoznačným cieľom a to bol postup. Nahrával nám dobrý výsledok z domáceho stretnutia, aj náš dobrý výkon a sebavedomie, ktoré sme mali. Úvod do stretnutia nám vyšiel tak, ako sme si priali, ale paradoxne, tento gól nám trochu uškodil. Začali sme hrať viac dozadu a súper sa chopil šance, získal optickú prevahu. V druhom polčase sme už Škëndiju do vážnejšej šance nepustili.“ povedal tréner FC Nitra, Martin Babinec pre klubový web.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM