Peter Klimant Rôzne

Starosta zažil šok: Na Facebooku zverejnil zničenú šmýkačku, to čo sa potom udialo nečakal

V dedine na detskom ihrisku niekto urobil nemilú škodu. Po zverejnení fotky zničenej šmýkačky na obecnom Facebooku však nastala situácia, ktorú zrejme v dedine nikto nečakal! Za starostom sa prišiel k činu priznať mladík, hlava obce z toho zostala v šoku.

Ilustračný obrázok k článku Starosta zažil šok: Na Facebooku zverejnil zničenú šmýkačku, to čo sa potom udialo nečakal
Zdroj: Dnes24.sk

V dedine v našom kraji došlo k naozaj kurióznej situácii! V obci Skýcov v okrese Zlaté Moravce si pred polrokom zakúpili do svojho detského ihriska novú šmýkačku. Deti sa z nej však netešili dlho. V jeden deň ju totiž našli zničenú. Obci tak vznikla nepekná škoda. Starosta Skýcova v rozhorčení zavesil fotku zničenej šmýkačky na Facebooku obce, aby tak upozornil na smutný čin. „Niekto múdry raz povedal, že aj sprostosť je boží dar. Tú šmýkalku sme kúpili ani nie pred pol rokom za 70 €. Spamätajte sa konečne!“ Napísal starosta, ktorý ešte netušil, aký účinok budú mať jeho slová.

Hneď na druhý deň po zverejnení fotky sa prišiel na obecný úrad totiž priznať k činu a ospravedlniť mladý muž. „Na druhý deň ráno som sa nestačil čudovať, keď sa prišiel na obecnú úrad priznať jeden mladík, že on to dolámal. Skoro ani nedýchal. Bolo mu to ľúto, tvrdil že to neurobil schválne,“ povedal nám starosta Tomáš Kolembus. Jeho meno však neprezradil, ako sám povedal, už naň aj zabudol.

O tomto priznaní informoval aj ľudí na obecnom Facebooku, kde poznamenal, že mal z toho až mierny šok. K tomu nezabudol dodať, že dotyčnému to slúži ku cti. Pod správou sa hneď rozpútala menšia diskusia. Viacerí obyvatelia zostali rovnako milo prekvapení. „Normálne som v šoku!“ Napísala jedna z diskutujúcich. „Keď si vstúpil do svedomia, a mrzí ho to, klobúk dolu. Nie je nutné ani zverejňovať meno. Facebook účel splnil,“ vyjadrila sa Anna.

Medzi komentármi nechýbal i názor, v ktorom sa diskutujúca vyjadrila, že dotyčný by to mal teraz aj zaplatiť. Starosta nám však prezradil, že peniaze od neho pýtať nebude.

Foto: Tomáš Kolembus

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM