Lucia Lauková Krimi

Stanislav (46) z Nitry je obvinený z krádeže: Hrozí mu 10 rokov väzby

Vyšetrovateľ obvinil Stanislava z Nitry zo zločinu krádeže. Dôchodkyňu mal pripraviť o takmer 500 eur.

Ilustračný obrázok k článku Stanislav (46) z Nitry je obvinený z krádeže: Hrozí mu 10 rokov väzby
Zdroj: TASR

Štyridsaťšesťročný Nitran ukradol dôchodkyni v Dolných Lovčiciach pri Trnave 480 eur, do hodiny a pol ho policajti vypátrali. Napomohla tomu duchaprítomnosť 73-ročnej ženy i skutočnosť, že mala na dome nainštalovanú kameru. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Podľa jej slov pani pracovala v záhradke pred domom a napriek tomu, že si to nepriala, vošiel muž dnu a žiadal od nej finančný príspevok. Pani mu chcela dať 10 eur z plechovky, v ktorej mala viac peňazí. Keď to muž uvidel, peniaze jej vytrhol, vzal 480 eur a odišiel na neznáme miesto.

„Poškodená žena si zachovala rozvahu a poznačila si časť evidenčného čísla auta. Vzápätí zalarmovala políciu. Kamery, ktoré mala na dome, zachytili kúsok auta a policajti tak identifikovali, o aký typ auta išlo. Lustráciami v evidenciách zistili majiteľa a na základe osobných znalostí operatívci hneď vedeli, s kým majú dočinenia. Popis, ktorý poskytla dôchodkyňa operatívcom, zodpovedal podozrivému mužovi z Nitry, ktorý mal auto požičané od syna,“ priblížila Kredatusová. Skutok sa podľa jej slov stal ešte koncom augusta.

Trnavskí kriminalisti v súčinnosti s nitrianskymi kriminalistami získali informáciu o pohybe muža a zadržali ho priamo v areáli nitrianskej nemocnice. Peniaze už síce nemal pri sebe, stačil ich odovzdať inej osobe, no tá ich polícii priniesla. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bude celá ukradnutá suma vrátená poškodenej. Vyšetrovateľ na základe zhromaždených dôkazov obvinil Stanislava zo zločinu krádeže. V prípade uznania viny mu hrozí odňatie slobody na štyri až desať rokov.

„Polícia upozorňuje starších ľudí, aby si na cudzích ľudí dávali pozor. Je vhodné mať vonkajšiu bránku domu uzamknutú a keď sa už ocitnú v obdobnej situácii, netreba dávať žiadne peniaze a odkrývať ich skrýšu. Ak je aj človek sám doma, môže zinscenovať, že v dome je s ním príbuzný, na ktorého zakričí. Prípadného zlodeja to môže zneistiť a môže upustiť od svojho úmyslu,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM