Rastislav Búgel Kultúra

Stand up, krst albumu aj folk rock: Bohatú kultúru očakávajte aj v apríli!

Aj počas apríla si v Nitre užijeme sériu zaujímavých podujatí, ktoré zaujmú každého. Hudba, príbehy a zábava na vás už čakajú.

Ilustračný obrázok k článku Stand up, krst albumu aj folk rock: Bohatú kultúru očakávajte aj v apríli!
Foto: Rastislav Búgel

Aj počas apríla si pre nás v Music a Café Nitra pripravili množstvo zaujímavých podujatí. Všetko odštartuje už vo štvrtok 9.apríla o 20:30 hodine. Po zaplatení vstupného vo výške 3 eur na nás čaká Gregory Shaugnessy and Flashback – The best of Elvis. „Gregory, spevák z Bostonu, ktorého hlas si ľahko zameníte za hlas kráľa Rock n Rollu Elvisa Presleyho. Práve Elvisove pesničky tvoria značnú časť repertoáru kapely. Okrem iného interpretuje známe hity od Joe Cockera, C.Santanu, G. Moora, Beatles, Creedence, C.R. a iné,“ informujú organizátori.

Aprílové podujatia budú pokračovať už o deň neskôr, v piatok 10.apríla o 20:30 hodine. Čaká na nás Oldřich Kaiser a Dára Vokatá. Oldřich Kaiser je legendárny geniálny herec a búrlivák, známy predovšetkým zo spolupráce s hercom Jiřím Lábusom. „Dáša Vokatá je pesničkárka a poetka, ktorá je svojim osudom spojená s históriou českého undergroundu,“ informuje Music a Café Nitra. Cena vstupného pre jednu osobu je 10 eur.

Šnúra podujatí sa v Musice natiahne aj na sobotu 11.apríla. V tradičnom čase (20:30 hod.) tu začne Clawed Forehead (CZ) support: Deadwings. „Originálny hudobný štýl kapely vznikol spojením alternatívneho rocku a prvkov world music v zložení spev, husle, dve violončelá a bicie,“ informujú organizátori. Vstupné je vo výške 4 eur.

Vo štvrtok 16.apríla o 20:30 hodine na nás čaká už klasické podujatie. Divadelná kaviareň Evy Pavlíkovej tentoraz prinesie rozprávania s hosťom Jánom Gallovičom. Zaujímavé historky si vypočujeme po zaplatení vstupného vo výške 5 eur.

V piatok 17.apríla v tradičnom čase si budeme môcť vychutnať krst nového albumu Introspective od speváčky Vandy. Chýbať nebude ani špeciálny hosť. Cena vstupného je vo výške 4 eur.

Music a Café Nitra má niečo aj počas apríla pre milovníkov stand-up comedy. V utorok 21.apríla o 20:30 hodine sú totiž na programe ďalšie Kecy na pľaci (vstupné: 8 eur).

Ďalšia hudobná lahôdka je na programe v sobotu 25.apríla o 20:30 hodine. Po zaplatení vstupného vo výške 8 eur si budeme môcť vychutnať Robo Opatovský and Overtime (kvintet).

Predposledným aprílovým podujatím bude The Sweet Remains Tour 2015 (USA). To nás čaká v stredu 29.apríla o 20:30 hodine, kedy si užijeme poriadny folk rock. „Najväčší denník USA Today v poslednom čase vyzdvihol skupinu ako najpočúvanejší výber týždňa,“ informujú organizátori. Túto hudobnú lahôdku si vychutnáme za 6 eur.

Vo štvrtok 30.apríla je na programe posledné podujatie v tomto mesiaci. Divákom sa predstaví René Lacko and Downtown. „René je označovaný za slovenského Jimiho Handrixa,“ prezradili organizátori. Posledný aprílový koncert stojí 6 eur na osobu.

Foto: ilustračné

Music a Café - apríl
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM