Valovičová Zuzana Rôzne

Štafetu prevzal Žiar nad Hronom

Nitra sa stala mestom, ktoré počas roka 2009 efektívne bojovalo proti sociálno-patologickým javom a kriminalite mladistvých. Od budúceho roka ju zastúpi Žiar nad Hronom.

Počas slávnostného odovzdávania štafety boli v piatok, 6. novembra, spomenuté akcie projektu Nitra – Mesto prevencie 2009. Medzi najzaujímavejšie patrili: Prvého sa nefajčí, Neprehrajme si život, Neprefetujme si život, diskusné fóra na rozmanité témy v Centre intervenčných služieb Budúcnosť a triednické hodiny na základných a stredných školách. Cieľom týchto projektov bolo predovšetkým zvýšenie informovanosti a právneho vedomia občanov zameraného na prevenciu sociálno-patologických javov a kriminality v súvislosti s propagáciou zdravého životného štýlu.

Za účasti primátora, viceprimátora a ostatných členov mestského zastupiteľstva bola v Synagóge odovzdaná štatefa mestu Žiar nad Hronom, ktoré bude podporovať šírenie prevencie proti nebezpečným závislostiam v roku 2010. Projekt Nitra – Mesto prevencie 2009 tak už o dva mesiace ukončí svoju osvetovú púť. Za podpory Mestskej polície, Krajského riaditeľstva PZ SR v Nitre, Krajského osvetového strediska, STORMu, Centra voľného času Domino a 14 základných škôl v Nitre sa podarilo efektne poukázať na alkoholizmus, drogy, fajčenie a gamblerstvo. Každý jednotlivec musí nájsť v sebe silu vzoprieť sa a postaviť týmto nebezpečným závislostiam. Verme, že šírenie prevencie v meste pod Zoborom padlo na úrodnú pôdu.

Nitra - mesto prevencie 2009
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM