Rastislav Búgel Futbal

Stačila aj remíza: Futbalisti sa v Corgoň lige zachránili!

V dôležitom súboji o záchranu Nitra hostila trnavský Spartak. V prípade víťazstva mohli byť domáci definitívne zachránení.

Ilustračný obrázok k článku Stačila aj remíza: Futbalisti sa v Corgoň lige zachránili!
Zdroj: TASR

V úvode pohrozili najskôr hostia hlavičkou Kaščáka, na domácej strane mal gól na kopačke Benčík, ale trnavský brankár Rusov svoje mužstvo podržal. Potom sa dlhšie hral len medzišestnástkový futbal. Prišla však 28. minúta a domáci otvorili skóre, keď sa umiestenou strelou k pravej žrdi presadil Benčík. O 3 minúty neskôr však Vlasko prekonal domáceho brankára spoza šestnástky. V 43. minúte podržal svojich domáci brankár Chudý, keď efektne zneškodnil Klabníkovu hlavičku.

Nitra je zachránená!

Po zmene strán hneď po rozohraní sa do lopty oprel Kaščák a ukážkovým gólom dostal Spartak do vedenia. V 51. minúte zakončoval Mikovič, ale slabou strelou Chudého neprekvapil. Presne po hodine hry fauloval v šestnástke Cicman trnavského Mikoviča a hlavný rozhodca ho vylúčil. Nariadený pokutový kop využil Vyskočil. Zakrátko hlavný rozhodca vykázal oboch hlavných trénerov na tribúnu a Nitrania potom vrhli všetky sily do útoku. Struhár zblízka prestrelil a Cleber z priameho kopu našiel Rusova pripraveného. Snaha domácich priniesla úspech v 81. minúte, keď Šimončič strelou po zemi znížil. V aktívnej hre domáci pokračovali aj naďalej. Šancu mal hlavičkou Struhár a vyrovnanie priniesla 89. minúta, keď Obradovič z priameho kopu zo 40 m nádherne trafil do pravého horného rohu.

Jozef Pavlík, asistent trénera Nitry: „Týmto výsledkom sme zachránení. Som veľmi šťastný a ďakujem divákom a hlavne všetkým ľuďom, ktori sa podieľali na záchrane. Dnes sme si to zaslúžili, pre nás je ten bod víťazstvom.“

Pavol Bartoč, asistent trénera Spartaka: „Z tohto výsledku môžeme byť sklamaní, pretože aj keď sme prehrávali, otočili sme to a hrali sme veľmi dobre. Neviem, z akého dôvodu sme sa potom stiahli a prestali hrať. Tento zápas sme mali dnes vyhrať. Som veľmi sklamaný.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM