Správy

SPU myslí environmentálne: Zapojila sa do projektu zelených univerzít

Slovenská poľnohospodárska univerzita sa zaradila po bok zahraničných inštitúcií. Zapojila sa totiž do medzinárodného projektu zelených univerzít.

Ilustračný obrázok k článku SPU myslí environmentálne: Zapojila sa do projektu zelených univerzít
Zdroj: TASR

Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre sa zapojila do projektu V4 Green Universities (V4GU), ktorý združuje zelené univerzity vo vyšehradskom priestore.

Ďalšími členmi projektu sú Univerzita Pécs v Maďarsku, Česká zemědělská univerzita v Prahe, srbská Univerzita Kragujevac a Ukrajinská národná lesnícka univerzita.

Podľa slov prorektora SPU pre strategický rozvoj Drahoslava Lančariča je cieľom projektu prepojiť univerzity, ktorým záleží na svojom prostredí. „Zároveň aktívne pracujú na svojich zelených riešeniach a motivujú svojich študentov, aby sa zamýšľali nad environmentálnymi dosahmi našich každodenných činností,“ dodal Lančarič.

V rámci projektových aktivít už prebehla spoločná konferencia partnerských univerzít i ďalších univerzít z Európy a zo sveta, ktoré hľadajú inšpiráciu pre vlastné enviroprojekty.

„Ďalšími plánovanými projektovými aktivitami je videokampaň s cieľom šíriť povedomie o témach kvality životného prostredia, workshop odborníkov, miestnej správy, vedcov a aktivistov a najmä súťaž, ktorej cieľom je zvýrazniť záujem našich študentov o aktuálne otázky klimatických zmien, environmentálnu stopu a ďalšie zelené témy. Podrobnosti súťaže budú zverejnené začiatkom roku 2021,“ uviedol jeden z riešiteľov projektu Andrej Tárník.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM