Rastislav Búgel Správy

SPU bude spolupracovať s Univerzitou Hradec Králové: Rektori to spečatili zmluvou!

Na pôde Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre sa v piatok 25. októbra konala pracovná návšteva Josefa Hyneka rektora Univerzity Hradec Králové (UHK), prodekanky pre vedu a zahraničné vzťahy Petry Poulovej a prodekana pre študijné záležitosti Tomáša Kozela s rektorom SPU Petrom Bielikom.

Ilustračný obrázok k článku SPU bude spolupracovať s Univerzitou Hradec Králové: Rektori to spečatili zmluvou!

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre bude úzko spolupracovať s Univerzitou Hradec Králové. “Na záver pracovného stretnutia bola oficiálne podpísaná historicky prvá bilaterálna zmluva o spolupráci, ktorú svojím podpisom spečatili obaja rektori,“ informuje SPU v Nitre. Zároveň sa dohodli na identifikácii nosných oblastí spolupráce.

Chce získať know-how

Univerzita Hradec Králové chce podľa slov jej rektora získať know-how, akým spôsobom prilákať ďalších študentov z rôznych krajín na svoju univerzitu. UHK sa rovnako chce zapojiť do tretej letnej školy, ktorá sa uskutoční v nemeckom Hamburgu. Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre už organizovala dve letné škoôy v Moskve a Sankt Peterburgu.

Zahraničná spolupráca

Na piatich fakultách UHK študuje v súčasnosti viac ako 9-tisíc študentov. Jednou z priorít univerizy je, podľa slov jej rekorta, medzinárodná spolupráca. V tejto oblasti vidí rektor Josef Hynek priestor pre vzájomnú spoluprácu so Slovenskou poľnohospodárskou univerzitou. „Na UHK študuje 30 študentov z Taiwanu, čo je najväčší počet v porovnaní s inými českými univerzitami, ale aj študenti z Číny či Pakistanu, Iraku, Afganistanu, ktorým sa snažíme ponúknuť rôzne možnosti štúdia a zlepšiť aj ich životné podmienky,“ povedal rektor UHK.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM