Rôzne Správy

SPU bude spolupracovať s dvojicou firiem: Podporí výučbu 3D CAD systému

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre (SPU) uzatvorila zmluvu o spolupráci s firmou Muehlbauer Technologies, s.r.o., Nitra a Schier Technik Slovakia, s.r.o., Trenčín.

Ilustračný obrázok k článku SPU bude spolupracovať s dvojicou firiem: Podporí výučbu 3D CAD systému
Zdroj: TASR

Memorandum podpísali rektor univerzity Peter Bielik, konateľ spoločnosti Muehlbauer Technologies Ladislav Paškrta a konateľ spoločnosti Schier Technik Slovakia Radoslav Zavřel, informovala hovorkyňa univerzity Renáta Chosraviová.

Moderné technológie

Muehlbauer Technologies bude podporovať výučbu 3D CAD systému SolidWorks v rámci vybraných predmetov Technickej fakulty (TF) SPU, poskytne podporu pracovníkom TF pri výučbe a práci s uvedeným systémom a bude spolupracovať so študentmi fakulty pri riešení záverečných prác, ktorých realizácia si vyžaduje prácu v 3D CAD systéme SolidWorks.

Schier Technik Slovakia ako autorizovaný zástupca a predajca Dassault Systemes na území Slovenskej republiky poskytne softvérové licencie 3D CAD systému SolidWorks a učebné materiály, pedagogickým pracovníkom školenie pre používanie a prácu s uvedeným systémom, ako aj konzultácie k prípadným softvérovým problémom.

Študentov čaká výmenný pobyt

Technická fakulta sa okrem iného zaviazala zabezpečiť výučbu uvedeného systému v rámci vybraných predmetov, efektívne využívať všetky poskytnuté softvérové prostriedky na študijné účely v súlade s licenčnými podmienkami. Podľa dekana TF Zdenka Tkáča sa v rámci ďalšej spolupráce pod vedením spoločnosti Muehlbauer Technologies bude realizovať výmenný študijný pobyt pre študentov záverečného ročníka bakalárskeho a inžinierskeho stupňa štúdia TF.

„Reálnym výsledkom spolupráce s firmou je aj vytvorenie automatického raziaceho stroja na tvárnenie plastov. Autorom exponátu je študent 2. ročníka inžinierskeho štúdia TF Patrik Kósa, ktorý za exponát získal aj ocenenie na tohtoročnom Medzinárodnom strojárskom veľtrhu v Nitre,“ skonštatovala Chosraviová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM