Webnoviny - Rôzne

SPU bude mať nový internát

Firma Inpek s.r.o. dostane výmenou za novostavbu starý študentský domov Pribina na Jesenského ulici aj s priľahlým pozemkom.

(WEBNOVINY) – Na Akademickej ulici v univerzitnom areáli ho stavia firma Inpek s.r.o., ktorá zaň dostane zámenou starý študentský domov Pribina na Jesenského ulici aj s priľahlým pozemkom. Ten je v prevádzke od roku 1954. “Študenti tu bývajú po troch – štyroch až piatich v izbách, WC je na konci chodby, nemajú tam kuchynku, staticky je to úplne narušené, v pivnici je voda. Väčšinou tam bývajú chlapci z mechanizačnej fakulty,” informoval rektor Mikuláš Látečka. Kapacita internátu je poschodovými posteľami umelo zvýšená na 504 miest, nový internát bude mať 298 lôžok. Spĺňať však bude všetky kritériá Európskej únie vrátane predpísaných metrov štvorcových na jedného študenta. Budú tam dvojposteľové izby, študovne, na každom poschodí kuchynka a dve izby pre telesne postihnutých študentov.

Slovenská poľnohospodárska univerzita uspokojila tento akademický rok 58 percent zo 4 841 žiadostí o ubytovanie. V internáte Antona Bernoláka je ubytovaných 1 042 študentov, v Mladosti 1 166, v Pribinovi 504 a v Poľnohospodári 96 študentov. “Problémy bývajú v prvých mesiacoch – október, november, keď je tlak na ubytovanie veľký a uspokojíme asi iba 60 percent požiadaviek, potom ten tlak postupne ubúda,” zhodnotil prorektor pre rozvoj univerzity Ján Tomáš.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM