Monika Földešiová Iné športy

Športovci mu podľahli

V nitrianskej športovej oblasti sa rozmohol nový fenomén, ktorý vznikol v Taliansku, a v Nitre ovládol niekoľko nadšencov.

Ak si myslíte, že tenis sa nedá hrať na pláži, ste na veľkom omyle. Dr. Bellettini z Talianska sa pred 13 rokmi pričinil o to, aby sa pláž nevyužívala výhradne na slnenie či beachvolejbal. Plážovému tenisu dal pravidlá, nástroje a zavŕšil to vytvorením Svetovej federácie plážového tenisu – IFBT. Píše sa rok 2010, začiatok leta, a Nitrianska beachvolejbalová liga (NBL) prichádza na plážové ihrisko s novinkou. Najprv tenis zachvátil juniorov a teraz sa mu na kúpalisku na Sihoti venujú takmer všetci milovníci piesku pod nohami.„Tento rok sa organizuje historicky prvá séria turnajov na Slovensku a organizuje ju prvý amatérsky klub športovcov 1.ABC Nitra“, uviedol Michal Ivan z NBL. Ako ďalej prezradil, ide o 6 – dielnu sériu, ktorej 3. kolo sa odohralo minulý týždeň na Sihoti a najbližší turnaj sa môže tešiť priazni vo Zvolene. Chcete si aj vy vyskúšať plážový tenis? Podmienky naozaj nie sú náročné. „Nemáme zatiaľ žiadne obmedzenia, dokonca sa ani nerozdeľujeme do ženskej a mužskej kategórie. Pre Slovákov je to nový šport, je jednoduchý, príťažlivý a všetci majú rovnakú štartovú čiaru, keďže ho ešte nikto nikdy nehral. Takisto štartovné je tento rok v prvej slovenskej sérii nulové, takže naozaj nepoznám dôvod nevyskúšať plážový tenis!“, ukončil Ivan.

Ak sa zaujímate o tento nový druh športového vyžitia a chcete si ho vyskúšať, napíšte mail na nbl@nbl.sk Viac info aj na www.plazovytenis.skwww.nbl.sk

plazovy tenis
43
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM