Rastislav Búgel Samospráva

Spojenie ZMOS a polície: Budú spolupracovať pri zabezpečovaní verejného poriadku

Združenie miest a obcí chce spolupracovať s políciou pri zabezpečovaní verejného poriadku. Bolo to hlavnou témou rokovania ZMOS so zástupcami polície.

Ilustračný obrázok k článku Spojenie ZMOS a polície: Budú spolupracovať pri zabezpečovaní verejného poriadku
Zdroj: TASR

Otázky vzájomnej spolupráce pri riešení problémov s narušovateľmi verejného poriadku a páchateľmi priestupkov a trestných činov boli hlavnou témou rokovania predstaviteľov Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a zástupcov Policajného zboru. Pracovné rokovanie sa uskutočnilo v Nitre.

Zabezpečenie ochrany

Účastníci sa zaoberali aj otázkami spolupráce pri zabezpečovaní ochrany života, zdravia a majetku občanov, ako aj bezpečnosti cestnej premávky. Venovali sa kooperácii štátnej a mestskej polície pri zabezpečovaní verejného poriadku, systémového využitia kamerových systémov pri objasňovaní trestných činov a priestupkov, ako aj prevencii kriminality. „Aktuálnym bodom rokovania bola pripravenosť samospráv na nadchádzajúce komunálne voľby a vzájomná spolupráca pri zabezpečovaní ich nerušeného priebehu,“ informovala hovorkyňa ZMOS-u Marta Bujňáková.

Dohodli sa na postupoch

Obe zúčastnené strany konštatovali kvalitatívny posun vo vzájomnej spolupráci a vyjadrili želanie naďalej pokračovať pri riešení problémov, z ktorých niektoré sú dlhodobejšieho charakteru. Keďže mnohé sú závislé aj od prijatia novej legislatívy, dohodli sa na spoločných postupoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM