Rastislav Búgel Basketbal

Spišská Nová Ves začala výborne: Basketbalisti Nitry však zápas otočili

Po prvej štvrtine posledného domáceho zápasu BK SPU Nitra to s domácim celkom nevyzeralo dobre. Hostia boli ako odtrhnutí. Nitra však napokon otočila a vybojovala cenné víťazstvo.

Ilustračný obrázok k článku Spišská Nová Ves začala výborne: Basketbalisti Nitry však zápas otočili
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Lepší úvod hostí

Už po piatich minútach zápasu viedla Spišská Nová Ves rozdielom triedy. Za stavu 7:20 si domáci vybrali prvý oddychový čas, no hra sa nezmenila. Spišská si vedenie priebežne kontrolovala a po prvej desaťminútovke viedla 20:31. Do druhej štvrtiny vstúpili opäť lepšie hosťujúci basketbalisti. Spišiaci viac dokončovali súboje pod košom, celkovo boli lepším tímom. Sparks za Nitru znižoval trojkou na rozdiel desiatich bodov a do šatní sa odchádzalo za stavu 44:54.

Ako vymenení

Nitra v predošlom dejstve znížila náskok súpera a postupne sa vracala do hry. Zlepšená hra domácich si pýtala zmenu stavu. Priebežne sa domáci dostávali na dostrel od Spišskej Novej Vsi. Po trestných hodoch sa Nitrania dotiahli na rozdiel jediného bodu a neskôr sa Nitre dokonca podarilo otočiť stav stretnutia. Hosťom sa zmenila úloha. Zrazu museli doťahovať oni a bolo vidieť, že im to robí značné problémy. Po tridsiatich minútach už viedla Nitra 82:76. Hostia sa znovu dostali do hry, keď sa im podarilo otočiť stav o jeden bod. Noel však napokon unikol obrane, navýšil na 94:91 a od tejto chvíle bola hra v rukách domácich basketbalistov. Kôš basketbalistov Spišskej Novej Vsi v poslednej sekunde zápasu už nič nemenil na tom, že si Nitra odniesla posledné domáce víťazstvo v základnej časti pred domácim publikom (108:99).

Basketbal: Nitra - SNV
1
Galéria
Basketbal: Nitra - SNV
11
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM