Rastislav Búgel Hokej

Šokujúci zvrat v Košiciach: Nitra otočila zápas v posledných dvoch minútach

Hokejisti Nitry ťahali v prvom zápase semifinále dlho za kratší koniec. Napokon rozhodli posledné minúty stretnutia.

Ilustračný obrázok k článku Šokujúci zvrat v Košiciach: Nitra otočila zápas v posledných dvoch minútach
Zdroj: Dnes24.sk

Už po niekoľkých sekundách hry sa dostal do úniku hosťujúci Tománek, pozorný Hylák dobre zasiahol. Vzápätí na opačnej strane v dobrej pozícii pálil tesne vedľa bránky Jenčík. Ten istý hráč sa o minútu neskôr dostal k zakončeniu z ľavej strany, trafil iba dobre postaveného Laca. „Oceliari“ pokračovali v útočnej aktivite, v 3. minúte preveril pozornosť gólmana Nitry Novotný a po ňom o dve minúty neskôr trafil vrchnú konštrukciu hosťujúcej bránky Haščák. Ich súper sa dostal k slovu v 8. minúte, keď sa v dobrej pozícii ocitol Stümpel, Hylák včas spojil betóny. Brankár hostí si v 9. minúte poradil s nebezpečným zakončením Spilara. V 15. minúte ho prekonal Jenčík, ktorý sa dostal k odrazenému puku od nitrianskeho obrancu a otvoril skóre duelu – 1:0. V ďalšom priebehu prvej dvadsaťminútovku už gól nepadol a gólmani si na svoje konto pripísali ešte niekoľko úspešných zásahov.

Nitra len doťahovala

Košičania začali druhú tretinu ofenzívnejšie ako ich súper a v 23. minúte sa ocitol v dobre šanci Pašek, Laco pohotovo zasiahol. Ešte v tej istej minúte urobil na začiatku presilovej hry domácich obrovskú chybu Štrbák, puk okamžite spoza košickej bránky putoval na voľného Stümpela, ktorý však zoči-voči Hylákovi nepochodil. V 29. minúte ho však prekvapil strieľanou prihrávkou Hamrák – 1:1. O dve minúty neskôr sa košický gólman predviedol parádnym zákrokom pri zakončení Kmeča a od fanúšikov si vyslúžil potlesk. V 34. minúte prestrelil v presilovej hre všetko čo mu stálo v ceste Jenčík a po druhý raz poslal Košičanov do najtesnejšieho vedenia – 2:1. Radosť z gólu netrvala dlho, pretože na opačnej strane po necelej minúte vyrovnal Mašlonka, ktorý po prihrávke Hamráka vymietol ľavý horný roh Hylákovej bránky – 2:2. V 38. minúte povyzvŕtal za bránkou hostí Trefného košický center Slovák, nakorčuľoval si pred bránku a z otočky skóroval – 3:2. V závere druhej tretiny sa v oslabení dostali do úniku dvoch proti jednému Haščák s Cebákom, druhý menovaný však nedokázal bekhendom prekonať presúvajúceho sa Laca.

Zvrat za dve minúty

Obidve družstvá vstúpili do tretieho dejstva aktívne s cieľom skórovať. Košičania pozorne bránili a čakali na chybu súpera, ktorý sa naopak tlačil smerom dopredu. Nitra mala od začiatku 45. minúty k dispozícii viac ako minútu a pol početnú výhodu o dvoch hráčov, ktorú však nedokázala využiť. V ďalšom priebehu stretnutia sa bojovalo o každý centimeter ľadu a hráči dohrávali takmer všetky súboje. V 54. minúte predviedol peknú individuálnu akciu Spilar, ale Laco si poradil s jeho zakončením. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú, no brankári podržali svoje tímy. V 56. minúte mohol vyrovnať Rais, Hylák si dal pozor. O dve minúty neskôr ho však prekvapila strela Pupáka, ktorý zrovnal na 3:3. Víťazný gól zápasu zaznamenal v 59. minúte v presilovej hre König – 3:4. Ich triumf ešte spečatil gólom do prázdnej bránky Stümpel – 3:5.

Milan Staš, tréner Košíc: „Veľkú časť zápasu sme mali vo svojej réžii. Strelili sme vedúci gól, tri razy sme vyhrávali a za stavu 3:2 sme si vytvorili dobré gólové príležitosti, ktoré sme však zahodili. Záver nám nevyšiel, súper nás potrestal a preto sme prehrali. Zajtra je nový deň, nový zápas. Rozanalyzujeme si tento duel, určite sa pripravíme zodpovednejšie ako dnes.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Sériu sme začali úspešne. Pokiaľ porazíte favorita akým sú Košice na jeho ľade, tak vždy je to dôvod k nejakej sláve. Je to však začiatok série a nechceme nič predbiehať. Zápas bol na začiatku veľmi disciplinovaný, až za stavu 2:2 sa to dosť otvorilo a my sme mali šance na skórovanie. Určite nás mrzí presilovka 5 na 3, ktorú sme nepremenili. Aktívnou hrou sme však v závere vyrovnali a v presilovej hre i rozhodli.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM