Marcel Mojžiš Krimi

Šokujúca vražda v Šali: Zdenko (29) je v nemocnici, odmieta vypovedať!

Zdenka (29) po sobotňajšej krvavej dráme v Šali už policajti obvinili z vraždy. Mladík sa stále nachádza v novozámockej nemocnici, kde leží so strelnými poraneniami nohy. Vypovedať pred mužmi zákona však odmietol.

Motív stále vyšetrujú

Vyšetrovateľka zo Šale už obvinila 29-ročného muža z Tešedíkova, ktorý v sobotu napadol čínsku rodinu v Šali. Mladík bol obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy, zločinu obmedzovania osobnej slobody, zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. Motív jeho konania je podľa polície naďalej predmetom vyšetrovania. Obvinený Zdenko (29) však vypovedať odmietol.

„Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva PZ Šaľa spracovala podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby, ktorý bol dnes doručený na Okresnú prokuratúru Trnava. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Zdravotný stav mladíka je stabilizovaný. Povedala to hovorkyňa novozámockej nemocnice Ľubica Juríková. „Pacienta previezli so strelnými poraneniami ľavého stehna, operačný zákrok nebol potrebný,“ uviedla.

Ako prebiehala dráma

Na čínsku rodinu v Šali zaútočil podľa polície 29-ročný mladík z Tešedíkova, po tom, čo vtrhol do bytu Číňanov a zviazal tam šnúrou otca so synom. Následne nožom mal zaútočiť na syna a štyrikrát ho bodol do krku, hrude a nohy. Spôsobil mu tým zranenia, v dôsledku ktorých 21-ročný muž po prevoze do nemocnice v Galante zomrel.

Otcovi obete sa podarilo vymaniť z pút, na čo mladík vybehol z bytu, 47-ročný otec napadnutého muža ho prenasledoval. Niekoľkokrát vystrelil z legálne držanej pištole do vzduchu a napokon Zdenkovi prestrelil nohu. Viac o celej dráme sa dočítate TU!

Foto: Jofo Audy

Krvavy incident v Sali
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM