Ľubomír Hudačko Krimi

Smrteľná nehoda na diaľnici: Technická chyba autobusu je predbežne vylúčená!

Technická chyba autobusu, ktorý havaroval na diaľnici D1 medzi Piešťanmi a Hlohovcom, je predbežne vylúčená aj po sobotnej obhliadke vozidla znalcom. Na tlačovej konferencii o tom informoval krajský policajný riaditeľ v Trnave Štefan Čechovič.

Ilustračný obrázok k článku Smrteľná nehoda na diaľnici: Technická chyba autobusu je predbežne vylúčená!
Zdroj: TASR

Pri nehode zomreli štyri dievčatá vo veku 17 a 18 rokov. Jediným obvineným zo všeobecného ohrozenia v tomto prípade je vodič autobusu.

Polícia ho chcela stíhať väzobne, pretože podľa nej hrozí, že by ovplyvňoval svedkov, no prokuratúra s tým nesúhlasila, informoval Čechovič. Okrem ľudí v autobuse polícia vypočula aj svedkov, ktorí nehodu videli. „Jeden z nich bol svedok, ktorého vodič autobusu tesne pred nehodou predbiehal, zaradil sa do pravého jazdného pruhu a krátko nato vodič autobusu plynulo prešiel cez krajnicu na trávnatý porast,“ povedal. Ďalej uviedol, že v čase nehody išiel autobus rýchlosťou 97 km/h, čiže maximálnu povolenú rýchlosť neprekročil. V čase prevrátenia vozidla, bola rýchlosť autobusu 67 km/h. Z tachografu sa podľa Čechoviča zistilo, že vodič dodržal všetky predpísané prestávky.

Policajný prezident Tibor Gašpar pripomenul, že zatiaľ ide iba o predbežné výsledky vyšetrovania. „Bude potrebné vykonať znalecké dokazovanie komplexne na technický stav, bude treba počkať na závery súdnych pitiev, na závery ďalších posudkov na zranenia, ale aj na zdravotný stav vodiča a priebeh nehodového deja,“ vymenoval Gašpar.

Zábery z tragickej nehody na diaľnici D1
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM