Rastislav Búgel Krimi

Smrť muža vo vlastnom dome: Lupič sa rozbehol, majiteľa sotil a ten pád neprežil!

Syn našiel svojho mŕtveho 85-ročného otca. Vyzeralo to na nešťastnú náhodu. Prípad má však nečakané pokračovanie.

Ilustračný obrázok k článku Smrť muža vo vlastnom dome: Lupič sa rozbehol, majiteľa sotil a ten pád neprežil!
Zdroj: TASR

Deň pred Štedrým dňom našiel 59-ročný Diakovčan v rodinnom dome svojho 85-ročného mŕtveho otca. Pôvodne všetko nasvedčovalo tomu, že starý pán spadol a udrel si hlavu tak nešťastne, že na následky zranení na mieste zomrel. Vo vyšetrovaní prípadu však nastal zvrat.

Našli dôkazy

Podľa policajných informácií nasvedčovala dôkladná obhliadka rodinného domu, že sa doň pravdepodobne niekto vlámal. Policajti na mieste našli vytlačené dvere a rozobratú škridlu na streche. „Ani nie tri týždne po čine policajti zistili, že v inkriminovanom čase bol v dome 28-ročný miestny občan,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Cez strechu

Mladík podľa hovorkyne najskôr rozobral strechu, dostal sa však len do zadnej časti domu. Potom mal prejsť cez dvor a vytlačiť vchodové dvere na obývanej časti domu. „Pri prehľadávaní miestností ho prekvapil 85-ročný majiteľ domu. Páchateľ sa proti starčekovi rozbehol a sotil ho. Dôchodca spadol a zostal nehybne ležať. Zlodej prezrel skrine v izbe a prešacoval aj smrteľne zraneného muža. Z vrecka nohavíc mu ukradol 50,–€ a kľúče a z miesta ušiel,“ informuje Čuháková.

Stíhaný za mrežami

Zadržaného mladého muža vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu lúpeže v súbehu so zločinom porušovania domovej slobody. Okresný súd v Galante rozhodol o väzobnom trestnom stíhaní. „V zmysle trestného zákona hrozí za tieto trestné činy trest odňatia slobody až na 7 až 12 rokov,“ informuje Čuháková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM