Rastislav Búgel Šport Správy Samospráva

Smelé plány radnice: Z Nitry chce spraviť Európske hlavné mesto športu 2018

Mesto Nitra má ambíciu stať sa Európskym mestom športu v roku 2018. O udelení tohto titulu každoročne rozhoduje Asociácia európskych miest športu.

Ilustračný obrázok k článku Smelé plány radnice: Z Nitry chce spraviť Európske hlavné mesto športu 2018
Zdroj: Dnes24.sk

Radnica verí, že Nitra má na získanie titulu jasný potenciál, pretože tu dlhodobo vyrastajú športové talenty. K najznámejším patrí majster sveta a olympijský víťaz Matej Tóth, ale aj majstrovské tímy hokejistov, volejbalistov či basketbalistov.

Ako pripomenul primátor Jozef Dvonč, z Nitry pochádzajú aj mnohé futbalové talenty či viacerí úspešní atléti. „Nitra je známa tým, že je dlhodobo liahňou mládežníckych talentov, ktoré sa presadili v rôznych druhoch športov. Aj preto máme snahu o popularizáciu športu medzi verejnosťou aj snahou o získanie prestížneho titulu. Chceme, aby sa Nitra, po Košiciach a Banskej Bystrici, stala Európskym hlavným mestom športu. Súčasťou týchto snáh je aj otvorenie všetkých športovísk širokej verejnosti,“ povedal pred časom Dvonč.

Podľa radnice bude jedným z hlavných cieľov projektu pozitívna prezentácia športových aktivít a snaha zapojiť do nich čo najviac obyvateľov mesta. „Mesto Nitra pokračuje v systematickej podpore športových aktivít nielen na profesionálnej, ale aj rekreačnej úrovni. Dotácie na činnosť pre kluby, prenájmy a správu všetkých športovísk sú bonusom navyše, ktorý nie je vo viacerých mestách samozrejmosťou. Aj preto by bolo udelenie titulu Európskeho hlavného mesta 2018 pre Nitru odmenou a motiváciou do ďalšej činnosti v tejto oblasti,“ uvádza sa vo vyhlásení magistrátu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM