Lucia Lauková Správy

Slovenskí vynálezcovia s úspechom: AeroMobil sa zúčastní na Svetovom ekonomickom fóre!

Partia vynálezcov spod Zobora opäť zabodovala. Ako prvá slovenská firma sa zúčastnia na prestížnom Svetovom ekonomickom fóre.

Ilustračný obrázok k článku Slovenskí vynálezcovia s úspechom: AeroMobil sa zúčastní na Svetovom ekonomickom fóre!
Zdroj: Dnes24.sk

Vo švajčiarskom Davose sa začalo Svetové ekonomické fórum. Veľkú radosť z historického úspechu určite prežívajú vynálezcovia AeroMobilu.

Ako historicky prvá firma zo Slovenska sa stali súčasťou 46. Svetového ekonomického fóra v Davose. So svojím vynálezom sa tak dostali medzi 2500 účastníkov zo 100 krajín.

Ti budú v Davose diskutovať s potenciálnymi investormi, politickými lídrami, podnikateľmi a globálnymi osobnosťami najmä o transformácii osobnej dopravy a štvrtej industriálnej revolúcii, ktorá je jednou z kľúčových tém tohtoročného ekonomického fóra.​ “Automobilový a letecký priemysel vďaka rozvoju digitálnych technológií prechádza v posledných rokoch obrovskými zmenami. AeroMobil je plnohodnotnou súčasťou tejto revolúcie” – povedal Martin Bruncko, ktorý je nositeľom ocenenia Young Global Leader od Svetového ekonomického fóra.​

Podľa predpokladov účastníkov fóra v Davose, počas nasledujúcich desiatich rokov zažijeme vo všetkých oblastiach, vrátane dopravy, vďaka digitálnym technológiám väčší progres ako za posledných päťdesiat rokov.​

„Oba svety automobilového a leteckého priemyslu inovatívnym spôsobom prepája aj AeroMobil, ktorý posúva diskusie o osobnej doprave v budúcnosti na novú úroveň. Aj vďaka vládnemu grantu pre výskumno-vývojové aktivity AeroMobilu vzniká na Slovensku množstvo unikátnych riešení, ktoré nájdu uplatnenie vo finálnom produkte a vytvárajú priestor pre zapojenie sa domácich a zahraničných expertov. Rastúci tím AeroMobilu v súčasnosti zdokonaľuje dizajn a pracuje na novom prototype inovatívneho dopravného prostriedku, ktorý bude výnimočným riešením v oblasti dopravy s množstvom pokročilých technológií.,“ informuje spoločnosť na svojom webe.

Čítajte tiež:

AeroMobil má nového technického riaditeľa: Pracoval pre Land Rover či McLaren

FOTO: Futuristický aeromobil mal nehodu, zrútil sa na letisku v Janíkovciach!

Tvorcovia AeroMobilu sa nevzdávajú: Testovanie bude po výmene poškodených častí pokračovať!

Nitrania pobláznili celý svet: TOTO lietajúce auto je budúcnosťou dopravy!

Tak toto sme ešte v Nitre nevideli: Nad mestom lieta automobil

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM