Rastislav Búgel Hokej Hokej

Dráma až do konca: Žilina skresala trojgólové manko, z víťazstva sa však tešila Nitra!

Hokejisti HK Nitra vycestovali počas 22. kola najvyššej hokejovej ligy do Žiliny. Sledujte aktualizovanú správu po každej tretine.

Ilustračný obrázok k článku Dráma až do konca: Žilina skresala trojgólové manko, z víťazstva sa však tešila Nitra!
Foto: Rastislav Búgel

Hneď v úvode sa Nitrania dostali do šance, no Marek Laco svoj tím podržal. V prvých minútach Žilina ukazovala, že potrebujú víťazstvo a tlačili sa pred nitrianskeho brankára Kristana. 5 minút po začiaku stretnutia sa dokonca domáci klub zo Žiliny dostal do niekoľkých nepríjemných príležitostí. V 6. minúte si za úmyselné zovretie puku sadol na trestnú lavicu Žilinčan Jozef Salajka. Po niekoľkých sekundách Tománek oklamal žilinského brankára Laca a otvoril skóre zápasu (0:1). Vzápätí si na trestnú lavicu sadol aj domáci Šterbák a Nitra tak pokračovala v presilovej hre. Prvá strela na bránku skončila za Lacovim chrbtom. Gól bol pripísaný Ručkayovi po tečovanom puku od jedného z domácich obrancov (0:2).

Po druhom inkasovanom góle sa aj domáci hokejisti prebrali a pravidelne začali ohrozovať nitriansku bránu. Klouda v 11. minúte takmer prekonal nitrianskeho gólmana Kristana, no ten vyčaroval bravúrny zákrok. Druhý útok Nitry sa postaral o tretí presná zásah. Jozef Stumpel posielal prihrávku na Tománka, napokon Novák prestrelil žilinského gólmana Laca (0:3). Dve minúty do konca prvej tretiny sa ešte do šancí dostali aj Žilinčania. Robert Kristan na nitrianskej strane však ostal neprekonaný.

Stav po prvej tretine: MšHK Žilina – HK Nitra 0:3

Druhá tretina:

Po prvej tretine (0:3) opustil žilinskú bránu Marek Laco, ktorý miesto prenechal Marošovi Mikolášovi. Po piatich minútach hry Stumpf vo vyloženej šanci minul žilinskú bránu. V úvode prostredného dejstva Nitra domácich „Vlkov“ poriadne nepúšťala do vlastného obranného pásma. Domáci hokejisti sa do gólových príležitostí dostali až počas dvojminútového oslabenia hosťujúcej Nitry. V 28. minúte sa do šance dostal Nitran Segľa. Strelou „z prvej“ však trafil iba bočnú konštrukciu Mikolášovej svätyne. Svoj tím oslabil v 33. minúte po faule na Ručkaya Žilinčan Rúfus. Domáci hokejisti však počas oslabenia držali puk na nitrianskej časti klziska. Po viac ako minúte sa sily na ľade vyrovnali, keď fauloval Dušan Milo.

V hre 4 na 4 sa skóre nemenilo a tak Žilina vstúpila do skrátenej presilovej hry o jedného hráča. Ani túto početnú výhodu však domáci hokejisti nevyužili a hosťujúci Robert Kristan ostal aj naďalej neprekonaný. Tri minúty do konca druhého dejstva sa tešila aj hŕstka fanúšikov na štadióne Žiliny. Po Valášekovom prieniku sa odrazený puk dostal na hokejku Tibora Vargu a ten dostal puk do nitrianskej brány (1:3). Minútu a pol do konca druhej tretiny mala Žilina príležitosť v podobe presilovej hry, no skóre sa už nemenilo.

Stav po druhej tretine: MšHK Žilina – HK Nitra 1:3

Tretia tretina:

Nitra sa v úvode tretieho dejstva ubránila pokračujúcej presilovke Žiliny. Po minúte hry si na trestnú lavicu sadol za nepovolenú hru vysokou hokejkou Ručkay. Domáci tak mali možnosť na vsietenie gólu v ďalšej presilovke. Kristan sa v prvých sekundách žilinskej presilovke poriadne zapotil. Žilinskí hokejisti druhú polovicu presilovej hry nezvládli a nedostali sa na dostrel bránky Roberta Kristana.

Žilina však zbrane nezložila a v 44. minúte Kristan vyťahoval po Vargovej strele „z prvej“ druhý puk spoza čiary (2:3). 14 minút do konca riadneho hracieho času po obrovskej chybe nitrianskej obrany vyrovnal na 3:3 domáci Roman Tomas. V 47. minúte zápasu si Žilina zahrala presilovú hru, no bez gólovej príchute. V 56. minúte pohorela žilinská obrana na celej čiare. Nádašdi strieľal spomedzi kruhov a po Chrenkovom teči sa Nitra opäť dostala do vedenia (3:4). Niekoľko sekúnd do konca sa do úniku dostal Roman Tománek a bez problémov prekonal domáceho gólmana (3:5).

MšHK Žilina – HK Nitra 3:5

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM