Rastislav Búgel Hokej

Šláger kola pre Košice: Východniari si z Nitry spravili trhací kalendár

Šláger kola odštartovali lepšie domáci hráči, ktorí sa v 4. minúte po peknej kombinácii Bartoša so Spilarom ujali vedenia 1:0. Bartoš prenechal puk na modrej čiare rozbehnutému Spilarovi a ten strelou spoza obrancu prekvapil nitrianskeho brankára.

Ilustračný obrázok k článku Šláger kola pre Košice: Východniari si z Nitry spravili trhací kalendár
Zdroj: TASR

Druhý gól „oceliarov“ mal o dve minúty neskôr na hokejke Černák, ale početnú výhodu o jedného hráča nezužitkoval. Obidve družstvá pozorne bránili a hrozili po rýchlych protiútokoch. Hostia boli v zakončení jaloví a v 15. minúte sa iba prizerali peknej kombinačnej akcii Košičanov, ktorú zakončil Spilar po ideálnej prihrávke Rachůnka – 2:0. Nitra si vypracovala dobré príležitosti dve minúty pred koncom prvej tretiny, keď nebezpečne pálil Mráz a po ňom aj Školiak, košický brankár však podržal svoj tím.

Druhé dejstvo otvoril svojím tretím gólom v stretnutí Spilar, ktorý čistým hetrikom po 35 sekundách druhej dvadsaťminútovky upravil na 3:0. Už v 23. minúte vyhnal Lakosila z nitrianskej bránky Sojčík, ktorý šikovne tečoval strelu Štrbáka – 4:0. Striedajúci Valent si udržal čisté konto do polovice stretnutia, keď ho prekonal Bondra a zvýšil už na 5:0. Pri najväčšej šanci hostí sa v 33. minúte predviedol efektným a efektívnym zákrokom Hylák, za čo si vyslúžil potlesk košických divákov.

Už po pár sekundách hry Stümpel vysunul do úniku Tománka, ale ten v oslabení zoči-voči Hylákovi neuspel. Na opačnej strane v 42. minúte Bicek opečiatkoval vrchnú žŕdku Valentovej bránky. O dve minúty neskôr namieril presne štvrtýkrát v zápase Spilar a Košičania vyhrávali nedostihnuteľným poltuctovým náskokom. V 48. minúte mohol zaznamenať čestný úspech hostí Henrich Ručkay, ale košický brankár opäť včas zasiahol. V 50. minúte sa z protiútoku natlačil do zakončenia Bondra, Valent sa nenechal zaskočiť. Bodku za stretnutím dal v presiovej hre po peknom prieniku obranca Pavúk – 7:0.

HC Košice – HK Nitra 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

Roman Šimíček, asistent trénera Košíc: „Vedeli sme, že k nám prišiel silný súper, na ktorého sme sa zodpovedne pripravili. Sme radi, že to pre nás dopadlo veľmi dobre, ale z čoho máme najväčšiu radosť je to, že chlapci plnili na ľade všetko, čo mali. Preto sa im chcem poďakovať za famózny výkon, pre nás bol tento piatok 13-teho na rozdiel od Nitry šťastný.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Pre nás to bol jednoznačne zlý zápas. Na to, aby sme uspeli v Košiciach, to som už chlapcom v šatni povedal, na ľade musí byť dvadsaťdva bojovníkov. Nezachytili sme úvod duelu, domáci sa naďalej strelecky presadzovali a nám sa nepodarilo zaznamenať ani čestný úspech.“

HC Košice - HK Nitra
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM