Rastislav Búgel Hokej

Šláger kola pre domácich hokejistov: Na Nitre si vylámala zuby aj Banská Bystrica!

V zápase druhého tímu s tretím tímom extraligovej tabuľky cestovali banskobystrickí "Barani" pod Zobor. Nitrania ostávajú aj naďalej na domácom ľade neporazení.

Ilustračný obrázok k článku Šláger kola pre domácich hokejistov: Na Nitre si vylámala zuby aj Banská Bystrica!
Foto: Rastislav Búgel

Už v 3. minúte sa predviedla staronová posila zadných radov domácich Michal Novák, ktorý strelou od modrej čiary trafil hornú žŕdku Kalembovej brány. V 8. minúte však už brankár hostí kapituloval, keď po peknom prieniku z pravej strany skóroval Miroslav Pupák. Tridsaťštyri sekúnd pred prvou sirénou zvýšili Nitrania na 2:0, keď po prihrávke Stümpela skóroval Ručkay, gól musel odobriť videorozhodca.

Vyrovnaná hra

V úvode druhej časti stretnutia sa presadil kapitán Nitry Stümpel, keď spoza bránky lišiacky dostal puk až pomedzi Kalembove betóny a Nitra viedla už 3:0. V polovici stretnutia však prišli dva rýchle góly hostí, keď po skrumáži pred Kristanovou bránou Handlovský znížil na 3:1 a o 35 sekúnd za pomoci domáceho obrancu upravil na 3:2 Lunter.

Nitrianska pevnosť neporazená

V 47. minúte Nitra zvýšila vedenie opäť na rozdiel dvoch gólov, keď v presilovke Hamrák spoza bránky našiel hokejku Bajteka, ktorý poslal puk za Kalembov chrbát. V 52. minúte hostia zdramatizovali stretnutie, keď Lamper zaznamenal kontaktný gól na 4:3. Dve minúty pred treťou sirénou však zaúradoval Tomáš Chrenko zo svojej kancelárie za súperovou bránou, našiel medzi kruhmi Kováčika a ten zvýšil na konečných 5:3.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Výborná návšteva videla nadpriemerné stretnutie vďaka obom mužstvám. Kvôli zlému ľadu to bolo pre hráčov náročné stretnutie, hostia to mali pre oslabenia náročné.“

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: „Videli sme zaujímavé stretnutie vo výbornej atmosfére. Rozhodli presilové hry, no napriek chybám, ktoré sme urobili, stále sme boli v hre. Blahoželám súperovi k výhre.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica
36
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM