Rastislav Búgel Kultúra

Skvelé filmy pod holým nebom: Bažant kinematograf už tento týždeň!

Bažant kinematograf sa už stal stálicou medzi kultúrnymi podujatiami aj v meste pod Zoborom. Tešiť sa naň môžeme už tento týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé filmy pod holým nebom: Bažant kinematograf už tento týždeň!
Foto: Rastislav Búgel

Bažant kinematograf už po dvanásty raz pozýva záujemcov na sledovanie skvelých filmov pod holým nebom. V Nitre sa tak stane už tradične na Svätoplukovom námestí. Zotrvá tu od 20.do 24.augusta. Tešiť sa môžeme až na päť skvelých snímok. Premietanie filmov je naplánované vždy na 20:30 hod.

Program Bažant kinematografu 2014:

20.08. eŠteBák

  • eŠteBák je trpká komédia z obdobia najťažšej normalizácie po okupácii ČSSR vojskami Varšavskej zmluvy v roku 1968. Vracia sa do čias, keď vrcholom prepychu bol farebný televízor a telefón, panelákový byt bol vytúženým bývaním a každé slovo mohlo byť dvojzmyselné, a teda aj potrestané.

21.08. Kandidát

  • Kandidát je politickou fraškou, ktorá má veľmi blízko k realite. Odohráva sa počas dvoch mesiacov prezidentskej kampane. Film sa v roku 2013 stal najnavštevovanejším domácim filmom v slovenských kinách a zároveň sa prebojoval do TOP rebríčka návštevnosti slovenských filmov od vzniku samostatného Slovenska. Vznikol na základe rovnomennej knihy Maroša Hečka a Michala Havrana.

22.08. Okresní přebor

  • Predlohou filmu Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka sa stal populárny rovnomenný televízny seriál o svojráznom vidieckom futbalovom mužstve, ktoré je zložené z rôznych postavičiek. Film sa však na rozdiel od seriálu sústreďuje len na jednu postavu. Je ňou legendárny tréner Josef Hnátek (Miroslav Krobot). Film tak rozoberá dilemu muža, pre ktorého je futbal najdôležitejšou vecou v živote. Dokonca je pre neho ochotný aj zomrieť. Je totiž presvedčený, že keď budú hráči plniť jeho pokyny, úspech sa dostaví.

23.08. Tigre v meste

  • Tigre v meste je svieža a netradičná komédia s prvkami detektívneho trileru. Traja kamaráti so zvieracími prezývkami Jazvec (prokurátor, Kristína Tóthová), Holub (milovník poštových holubov, Ľubomír Bukový) a Hyena (kŕmič tigrov, Milan Ondrík) sa stretávajú vo svojej obľúbenej krčme U nosorožca, kde trávia čas pri pive a spoločných rozhovoroch. Keď sa Jazvec rozhodne odtajniť svoju lásku k redaktorke (Diana Mórová) rozhlasovej relácie o ruskej literatúre, zapletie sa do udalostí, ktoré od základu zmenia nielen jeho život.

24.08. Fair Play

  • Film Fair Play sa odohráva v Československu v nedávnych osemdesiatych rokoch. Mladá šprintérka Anna (Judit Bárdos) sa stane členkou Strediska vrcholového športu a má šancu kvalifikovať sa na olympijské hry. Jej matka (Anna Geislerová) a tréner (Roman Luknár) dozerajú na jej tvrdú prípravu a začnú Anne podávať anabolické steroidy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM