Rastislav Búgel Kultúra

Skvelé filmy pod holým nebom aj tento rok: KOMPLETNÝ PROGRAM obľúbeného Kinematografu

Aj tento rok si milovníci kvalitných filmov vychutnajú zaujímavé snímky pod holým nebom. Tešiť sa môžeme na obľúbený Kinematograf.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé filmy pod holým nebom aj tento rok: KOMPLETNÝ PROGRAM obľúbeného Kinematografu
Foto: Rastislav Búgel

Obľúbený Kinematograf odštartoval svoju púť po Slovensku už v roku 2003. Od toho času si vybudoval povesť obľúbeného kočovného open-air kina, ktoré do slovenských miest prináša zaujímavé filmy.

Na zelený premietací autobus si už zvykli aj obyvatelia mesta pod Zoborom. Aj tento rok sa môžeme tešiť na skvelé filmové zážitky. Pozrite si kompletný program filmov, ktoré v Nitre na Svätoplukovom námestí uvidíme so začiatkom vždy o 21.00 hodine.

  • 16. augusta – Pelíšky (ČR, 1999, 115 min.) : Kultový film Pelíšky vznikol na motívy knihy Petra Šabacha Hovno hoří a je označovaný za jednu z najlepších českých komédií všetkých čias. Pelíšky sú dodnes najnavštevovanejším filmom Bažant Kinematografu a po rokoch prišiel opäť čas film si opäť pripomenúť a predstaviť ho aj novej generácii divákov na plátne v tej správnej atmosfére.
  • 17. augusta – EVA NOVÁ (SR/ČR, 2015, 106 min.) : Eva je vyliečená alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou. Teraz by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň svojho syna.

    Film Marka Škopa, s Emíliou Vášáryovou a Milanom Ondríkom v hlavných úlohách sa stal na udeľovaní cien Slnko v sieti najlepším filmom za posledné dva roky.

  • 18. augusta – KOBRY A UŽOVKY (ČR, 2015, 111 min.) : Film prináša dramatický a realistický, no zároveň veľmi ľudský príbeh dvoch bratov, v podaní bratov-hercov Mateja a Kryštofa Hádkovcov, ktorí každý po svojom hľadajú vlastné šťastie a spôsob ako prežiť. Film získal 6 ocenení Český lev za rok 2015, medzi nimi za najlepšiu réžiu, film a v hlavných hereckých kategóriách.
  • 19. augusta – STRATENÍ V MNÍCHOVE (ČR, 2015, 105 min.) : Stratení v Mníchove je najnovší film Petra Zelenku ktorý sa, štýlom sebe vlastným, pozerá na dôležitú kapitolu československých dejín, obdobie Mníchovskej dohody, prostredníctvom majstrovskej filmovej mystifikácie a zaujímavou kombináciou filmu a „filmu o filme“ v jednom.
  • 20. augusta – WILSONOV (SR/ČR, 2015, 115 min.) : Píše sa rok 1919 a v jednom zapadnutom meste kdesi v strednej Európe, ktoré sa až príliš podobá na starú Bratislavu, primátor Dangl sníva svoj veľký sen o pripojení mesta k USA. Situácia sa však mierne skomplikuje… Film je inšpirovaný poviedkou slovenského autora Michala Hvoreckého a nakrúcal sa koncom augusta 2014 aj v historickom centre Bratislavy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM