Lucia Lauková Správy

Skvelá správa: V Nitre vzniknú tri nové materské školy!

Pre všetkých rodičov, ale aj tých budúcich, je tu dobrá správa. Mesto plánuje rozšíriť počet miest pre deti v predškolských zariadeniach.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa: V Nitre vzniknú tri nové materské školy!
Zdroj: TASR

V súvislosti s investíciou britskej automobilky sa uberajú veci k lepšiemu. Mesto má plány, ktoré by sa mohli skôr či neskôr stať realitou. Zatiaľ poznáme ďalší zámer mesta. Okrem posilnenia bezpečnosti v mestskej časti Dražovce, chce vybudovať aj viac miest pre umiestnenie detí do predškolských zariadení.

„Na zmluve medzi automobilkou Jaguar Land Roverom a štátom je podpísané aj Mesto Nitra, a preto budeme participovať na niektorých veciach, ktoré sa dotýkajú tejto investície. Máme vytvoriť 400 miest na predškolskú výchovu. V Nitre vzniknú do roku 2018 tri nové škôlky, vtedy by mal Jaguar začať vyrábať,“ informuje nitriansky primátor Jozef Dvonč.

Ako ďalej informoval primátor, jednu materskú školu zriadi štát v priemyselnom parku, druhú vytvorí mesto s pomocou eurofondov v areáli bývalých zoborských kasární a tretiu z vlastných zdrojov v budove bývalého Krajského stavebného úradu na Lomnickej ulici v Nitre. “Okrem toho má mesto aj priestor na rozšírenie kapacity existujúcich škôlok."informoval primátor mesta Nitra, Jozef Dvonč.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM