Aktualizované ELA Krimi

Skončil v putách! NAKA opäť zadržala Tibora Gašpara, dôvodom má byť korupcia

V piatok počas skorých ranných hodín mali elitní policajti NAKA zadržať bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara.

Ilustračný obrázok k článku Skončil v putách! NAKA opäť zadržala Tibora Gašpara, dôvodom má byť korupcia
Zdroj: TASR/Ondrej Hercegh

Informáciu uviedol na sociálnej sieti jeho syn – advokát Pavol Gašpar a pre Aktuality.sk ju potvrdili dva od seba nezvislé zdroje. Okrem Gašpara mali policajti zadržať aj Romana Stahla, ktorý viedol napríklad vyšetrovací tím Novinár, dôvodom má byť korupcia.

Zadržanie svojho otca Pavol Gašpar okomentoval ako „predvolebný cirkus“. Z jeho vyjadrenia, mal o korupcií dvojice policajtov vypovedať ďalší expolicajt – Bernard Slobodník.

Tibor Gašpar kandiduje v parlamentných voľbách za Smer-SD z deviateho miesta. K jeho dnešnému zadržaniu sa už vyjadril aj Robert Fico.

„Zadržanie kandidáta SMERU-SSD na vysokom mieste na kandidátke pre voľby do NRSR Tibora Gašpara je len prejavom zúfalstva a chrapúnstva NAKA a ÚŠP do posledného okamihu slúžiacich politickému zadaniu zlikvidovať opozíciu,“ uviedol na sociálnej sieti. Považuje to za „hrubý nedemokratický zásah“ do priebehu volieb.

Potvrdila to aj polícia

Bývalého policajného prezidenta Tibora G. zadržali v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti. Vyplýva to zo stanoviska Prezídia Policajného zboru.

„V skorých ranných hodinách v Nitrianskom kraji zasahovala Národná kriminálna agentúra. Počas akcie s krycím názvom Ezechiel 7 boli zadržané dve obvinené osoby R.S. a T.G., a to v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti,“ uviedlo policajné prezídium.

Vzhľadom k prebiehajúcim zaisťovacím úkonom, vrátane výkonu domovej prehliadky na základe príkazu sudcu pre prípravné konania, nie je podľa polície možné aktuálne poskytnúť žiadne bližšie informácie.

„Vo veci, v ktorej vykonáva dozor prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, vykonáva v súčasnosti úkony polícia, preto sa k nej nebudeme vyjadrovať,“ povedala pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zadržanie kandidáta SMERU-SSD na vysokom mieste na kandidátke pre voľby do NRSR Tibora Gašpara je len prejavom zúfalstva...

Posted by Robert Fico on Thursday, August 10, 2023

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM