Tímea Kamenická Samospráva

Školy, pozemky a rodinné domy: Kraj pripravuje predaj nehnuteľností za milióny eur

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pripravuje predaj nehnuteľností takmer za 2,5 milióna eur. Ide o prebytočné nehnuteľnosti.

Ilustračný obrázok k článku Školy, pozemky a rodinné domy: Kraj pripravuje predaj nehnuteľností za milióny eur

Ide o majetok, ktorý kraj v súčasnosti nedokáže využiť, a preto bol vyhlásený za prebytočný. Celkovo ide o 12 nehnuteľnos­tí, medzi ktorými sú dva rodinné domy, viacero školských a internátnych budov, pozemky, garáže, dielne a sklady. NSK bude tento majetok predávať prostredníctvom obchodných súťaží. Odpredaj nehnuteľností i podmienky súťaže budú schvaľovať regionálni poslanci na svojom rokovaní v pondelok 14. decembra.

Na pretras príde aj výstavba mosta

Krajské zastupiteľstvo bude okrem toho rokovať aj o projektovom zámere výstavby mosta cez Ipeľ medzi obcami Chľaba na slovenskej a Ipolydamásd na maďarskej strane. O stavbe premostenia rieky Ipeľ sa hovorí už niekoľko rokov. Pôvodne sa uvažovalo o vybudovaní dvoch mostov, v súčasnosti sa však pripravuje výstavba iba jedného. Celkové náklady by mali dosiahnuť viac ako štyri milióny eur, z ktorých by slovenská strana mala uhradiť vyše 1,6 milióna eur.

Nemocnice aj kontroly

Poslanci NSK sa budú na svojom poslednom tohtoročnom rokovaní venovať aj hospodáreniu krajských nemocníc v Topoľčanoch a Leviciach, verejnému obstarávaniu dopravcu, príprave Plánu udržateľnej mobility i výsledkom kontrol, ktoré vykonal Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR vo všetkých ôsmich samosprávnych krajoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM