Lucia Lauková Správy

Školáci majú za sebou PRVÝ deň: Do lavíc v Nitre zasadlo takmer 850 prvákov

Nitrianske školy opäť zaplnili žiaci. Mesto otvorilo triedy v 14 základných a v 28 materských školách.

Ilustračný obrázok k článku Školáci majú za sebou PRVÝ deň: Do lavíc v Nitre zasadlo takmer 850 prvákov
Zdroj: Roman Oravec

V Nitre prvý školský deň otvorili triedy v 14 mestských základných školách a v 28 škôlkach. „Do lavíc mestských základných škôl zasadne v tomto roku 6 751 žiakov, z toho 847 prvákov, ktorí dostali od mesta školské pomôcky a knižky. V materských školách máme 2 510 detičiek, z toho 858 je predškolákov,“ informovala radnica.

Prečítajte si tiež

Pribudne ďalšia trieda

Ako uvádza mesto, počty detí v škôlkach aj školách v Nitre neustále rastú. „Aj preto v tomto školskom roku budeme otvárať predškolský klub na Párovciach, ktorý sa postupne zmení na ďalšiu triedu materskej školy,“ uvádza radnica.

Deti prišiel povzbudiť aj primátor Marek Hattas, ktorý otvoril školský rok na ZŠ kráľa Svätopluka. Škola sa úspešne zapojila do výzvy ZSE, na základe ktorej v najbližších dňoch na budovu namontujú fotovoltické panely. Tie ušetria škole náklady na energie.

„Škola tiež v tomto školskom roku v spolupráci s Trnavskou univerzitou spúšťa špeciálne vyučovanie jazykov, pri ktorom sa na jednej vyučovacej hodine bude súbežne používať viacero cudzích jazykov, napríklad kombinácia angličtiny a taliančiny alebo angličtiny a nemčiny,“ dodáva mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM