Správy

Skauti z celého Slovenska sa stretli v Nitre: Priblížili si hrôzy vojny, FOTO, VIDEO

Nitrianska mestská hra opäť prilákala skautov z celého Slovenska. Tento ročník bol venovaný neľahkým časom počas 2. svetovej vojny.

Ilustračný obrázok k článku Skauti z celého Slovenska sa stretli v Nitre: Priblížili si hrôzy vojny, FOTO, VIDEO
8
Galéria
Zdroj: Marián Benc , Jana Chrtianska

Nitra sa po roku opäť stala dejiskom napínavej akčnej nočnej hry NIMEH, ktorú organizovali skauti z 23. zboru Nitrava v Nitre. Účastníci sa vrátili do čias, keď Slovenskom otriasali hrôzy diktatúry a vraždenie ľudí bolo na dennom poriadku. „Skauti z celého Slovenska sa popasovali s fašistickým režimom a upozornili na témy, ktoré sú, žiaľ, aktuálne aj dnes,“ načrtla Jana Chrtianska.

NItrianska MEstská Hra (NIMEH), je jedinečná koncepcia nočnej hry, kde sa mladí ľudia učia neformálnou formou udalosti späté s dejinami Slovenska. Je tvorená silným príbehom hlavnej postavy, ktorá bojuje za svoje ideály proti systému, proti všetkým.

Tohtoročným hlavným hrdinom bol Slovák, mladý žid, ktorý mal byť deportovaný do koncentračného tábora aj so svojou rodinou. Cestou sa mu ale podarí vyskočiť z vlaku, jeho rodine nie. A tak sa sám vracia späť do svojho mesta, Nitry.

NIMEH poukazuje na príbehy bežných ľudí zo všetkých sociálnych vrstiev danej doby. Minulého ročníka sa zúčastnilo 62 ľudí. „Cieľom NIMEHu 2018 je pomocou neformálneho vzdelávania, aktivít a hier priblížiť nedávnu históriu Slovenska a osudy skautingu v Slovenskom štáte počas 2. svetovej vojny,“ povedala Jana Chrtianska.

Zdroj: Facebook
Skauti z celého Slovenska sa stretli v Nitre: Priblížili si hrôzy vojny, FOTO, V
8
Galéria
Zdroj: Marián Benc , Jana Chrtianska
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM